Szabadidő

Ezek a marhák világítanak a sötétben

Nem valamilyen extra tenyésztésű marhafajtáról van szó, egyszerűen csak nem akarják, hogy több közúzi baleset legyen a kóborló marhák miatt. Ezért aztán fényvisszaverő festékkel lefestik az állatok szarvát.

Indiában tehát ezentúl világítanak majd a marhák, sőt a próbaüzem már el is indult, mert 300 állat szarvára már raktak is foszforeszkáló narancssárga szalagot. Ez annyira jól működött, hogy a hatóságok úgy döntöttek: festékre váltanak. Erre azért volt szükség, mert sok balesetet okoztak a szabadon kószáló szent állatok Indiában. A balesetekben nemcsak az állatok, de az emberek közül is sokan megsérültek eddig, ezt szeretnék a jövőben elkerülni ezzel az óvintézkedéssel. Indiában tavaly 550 ember vesztette életét olyan közúti balesetben, amelyet kóbor állat okozott. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a több mint egymilliárd lakosú országban évente 230 ezren halnak meg a közutakon.

Ezentúl világítanak a marhák

Még több állatos sztori: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top