Szabadidő

Ezt is megértük: saját kislemezt adott ki a szumátrai orangután

Mindez nem vicc, tényleg kislemezt adott ki az ausztrál állatkert szumátrai orangutánja. Augusztus 19. ugyanis a veszélyeztetett faj világnapja, és ebből az alkalomból a 20 éves veterán állat saját szerzeményt komponált. Ismételjük, mindez nem vicc.

Pij Olijnyk, az állatkert orangutánokkal foglalkozó gondozója és egyben Kluet debütáló kislemezének producere szerint a dalban felfedezhető némi modern dzsessz. Mint fogalmazott “hallok egy picit a Rózsaszín párduc főcímdalából és talán egy leheletnyi The Way You Look Tonight is van benne”.

A gondozó szerint a 20 éves Kluet briliáns elme, nagyon játékos, érdeklődő, és szeret új dolgokat kipróbálni. Az sem véletlen, hogy az orangutánok az állatvilág géniuszai.

Az augusztus 19-i orangután-világnap alkalmából közzétett dalt az Adelaide-i Állatkert honlapján meg is lehet vásárolni. Az állatbarátok annyit fizetnek érte, amennyit jónak látnak, és a befolyó összeget az intézmény három orangutánjának ellátására fordítják.

A szumátrai orangután súlyosan veszélyeztetett faj, amelynek mára mindössze 4-7 ezer példánya él csupán a vadonban. Évente nagyjából ezerrel csökken a számuk, elsősorban természetes élőhelyeik elvesztése miatt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top