Szabadidő

Megvan a Sziget első súlyos sérültje

Még szinte el sem indult a Sziget, máris megtörtént az első súlyos baleset. Egy húsz év körüli lány tegnap éjjel leesett egy emelvényről, és megsérült a gerince.

Van, akinek nem indult szerencsésen a Sziget fesztivál. Tegnap éjjel egy 20 év körüli lány esett le egy emelvényről – derül ki az OMSZ Facebook-oldaláról. A mentősök a helyszíni ellátást követően gerincsérülés gyanújával szállították kórházba.

Megvan a SZIGET első súlyos sérültje

Néhány praktikus tanács a Sziget fesztiválon is jelenlévő mentőktől:

  • A láb sérülése, a fájdalmas rándulások, ficamok megelőzhetőek, ha megfelelő, zárt cipőt viseltek.
  • A folyadékbevitel mellett a megfelelő táplálkozás is fontos. Naponta legalább egyszer fogyasszatok meleg ételt, a reggeli és a vacsora is fontos, különösen a nagyobb fizikai megterhelés miatt.
  • A napközbeni hőség idején könnyű, szellős ruházat ajánlott, de az is fontos, hogy a fejet ne érje tartós, közvetlen napsütés, egyrészt az erős UV sugárzás, másrészt a napszúrás veszélye miatt. Ájulásos rosszullét esetén legjobb, ha hűvös, árnyékos helyen lefektetjük a segítségre szorulót, hiszen így az átmeneti vérkeringési zavar hamar rendeződhet.
  • Ha krónikus betegséged van, vidd magaddal a szokásos gyógyszeredet, és ügyelj annak tárolására. Ehhez az egészségügyi ambulancián szakszerű segítséget kaphatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top