Szabadidő

Sziget Fesztivál 2016: szerdán kezdődik a mínusz egyedik nappal

Szerdán kezdődik az idei Sziget Fesztivál a mínusz egyedik nappal. Világsztár fellépők, óriási programkavalkád, több mint egy hét együttlét Budapesten. A 2016-os Sziget, úgy tűnik, minden korábbi rekordot megdönthet.

Még el sem kezdődött, máris akadtak olyanok, akiket kidobtak az idei Sziget Fesztiválról. Szerdán este ugyanakkor valóban indul a program a mínusz egyedik nappal és persze sztárfellépőkkel a 24. Szigeten.

Az egykori legendás New York-i punkzenekar, a Ramones volt dobosának jelenlegi együttese, a Marky Ramone’s Blitzkrieg nyitja 16 órakor a nagyszínpad műsorát a Sziget Fesztivál 2016-on, őket követi a brit Skunk Anansie, az esti programban pedig koncertezik a dél-afrikai Die Antwoord, majd a manchesteri Chemical Brothers. Izgalmas hétre számíthatunk.

A hazai könnyűzenei színtér kiválóságainak teret adó Petőfi-VOLT színpadon 15 órakor az Ozone Mama nyit, őt A Dalban és a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóban megismert Passed, a Harcsa Veronikával felálló Bin-Jip, a Budapest Bár, a friss lemezzel a közelmúltban jelentkezett Magashegyi Underground, a Szabó Balázs Bandája, végül, már az éjszakai órákban a Spanish Wax követi.

A Magic Mirror sátorban Ashes to Ashes címmel az idén januárban elhunyt brit rocksztárra, David Bowie-ra emlékeznek. A Sziget szerdai fellépői között találjuk Jónás Verát, Németh Jucit, Varga Zsuzsát, Másik Jánost, Müller Péter Sziámit és több színművészt, így Ónodi Esztert, Hámori Gabriellát, Gyabronka Józsefet, Thuróczy Szabolcsot és Kamarás Ivánt is.

A nemzetközi színtér fiatal tehetségeit bemutató Európa Színpadon például a portugál Grandfather’s House, a francia Tiwayo és az izraeli Ouzo Bazooka zenél, a Blues kocsmában a Luckies és a Lead Zeppelin, az Afro-latin-reggae faluban a szenegáli Ballet Camara, az angolai MC Dj Paulo de Jesus és az ausztrál-magyar Airtist. A Budapest Park tribute színpadon késő estétől a Subscribe tiszteleg a Rage Against the Machine munkássága előtt, a Motörhand pedig Motörhead-nótákat játszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top