Szabadidő

Záporozva érkeznek a Perseidák

Óriási meteoritzápor várható augusztus közepén. Ilyen látványos csillaghullást talán nem is láthattunk még korábban. Ismét érkeznek a Perseidák, ezt az élményt vétek lenne kihagyni!

A csillagászok minden eddiginél látványosabbra jósolják a Perzeidák érkezését augusztus közepére. A meteoritzápor csúcspontján óránként kétszáz (!) csillag hullását figyelhetjük meg.

A Perseidák augusztus 8-án érkeznek, és nagyjából egy héten át figyelhetők meg az égbolton. A leglátványosabb csillaghullásra augusztus 11-én csütörtök estétől másnap, péntek hajnalig kerül sor. Ebben az idősávban bombasztikus meteoritzáporra lehet majd számítani.

Most már csak a felhőtlen időben kell bíznunk, a meteorológusok egyelőre csodás időt jósolnak augusztus 11-e éjjelére. A fényszennyezett belvárosban csekély az esélye, hogy tisztán láthatod a hullócsillagokat, ezért mindenképpen érdemes olyan helyet választani a Perseidák megfigyeléséhez, ahol kevés a lámpaoszlop és a kivilágított épület. Azután már csak a kívánságokat kell összeírogatni, hátha teljesülnek…

(EarthSky)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top