Szabadidő

Hétvégén kettészakad az ország

Csütörtöktől visszatér a kánikula, melegszik az idő. Szombaton egy érkező hidegfront lenyomja a hőmérsékletet és a strandolási kedvet is.

A szerdai nyugodt időjárás után csütörtökön visszatér a kánikula, minden strandon dolgozó nagy örömére. A napsütést fátyolfelhők zavarhatják, de csapadékra semmi esetre sem kell számítanunk. Északnyugaton megélénkül a déli szél, így a legmelegebb időszakokban akár 33 fokos maximumot is mérhetünk.

Hétvégén kettészakad az ország

Pénteken folytatódik a csütörtöki melegedés. Napközben sok napsütés és még a csütörtökinél is melegebbre kell készülnünk, akár 36 fokig is kúszhat a higanymentes hőmérőnk jelzőszála. A tikkasztó időt a felélénkülő délkeleti szél, illetve a kora este északnyugat felől érkező záporok és zivatarok teszik elviselhetőbbé.

Szombaton kettészakad az ország: míg a pénteki hidegfront keletre vándorol, a Dunántúlon már újra melegszik, de még szeles marad az idő. Vasárnap folytatódik a szombati hűvös, szeles idő, erős hidegfronti hatással, maximum 28 fokkal.

A strandidőre hétfőig várni kell.

Az időkép nyomán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top