Szabadidő

Három és fél évesen kerültek igazi szüleikhez az elcserélt kislányok

Három és fél évesen visszakerült vér szerinti szüleihez hétfőn két vietnami kislány, akit születésekor cseréltek el a déli Binh Phuoc tartomány egy kórházában.

A kislányok 2013. január 10-én születtek, mindketten háromkilósan, figyelmetlenségből cserélték fel őket. 

A gyermekcserére úgy derült fény, hogy az egyik kislány nagyapja egy másik faluba látogatott, és ott felfigyelt egy gyermekre, aki kiköpött mása volt saját lányának. A két család ezután DNS-vizsgálatokat végeztetett, s ezek igazolták gyanújukat. 

A családok perre készülnek

 A Binh Long városi kórház elismerte hibáját, bocsánatot kért, és 20 millió dong (255 ezer forintnyi összeg) fájdalomdíj megfizetését, valamint a DNS-vizsgálatok költségének megtérítését ajánlotta fel a családoknak. Ők azonban elutasították a túl alacsonynak talált összeget, és perre készülnek.

 Az egyik apa elárulta, hogy az elmúlt években mindvégig kételkedett felesége házastársi hűségében, mert a gyermek, akivel hazatértek a kórházból, egyáltalán nem hasonlított egyikük családjára sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top