Szabadidő

1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

Egerbe nem csak a vár, a borok és a fürdők miatt érdemes ellátogatni, augusztus 19-ig összesen 72 felnőtt- és gyermekelőadással várják az Egerbe látogatókat a VI. Egri Érsekkerti Nyári Játékokon. A programban akad sok vígjáték, musical, és persze a gyerekeknek zenés mesejátékok.
1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

Csoportterápia – Mi történt Velencében ’85 nyarán?

Milyen problémákkal küzd egy operaházi balett-táncos, meddig lehet bírni 10 méterrel a felszín alatt a jeges Dunában búvárfelszerelés nélkül, vagy hogy mi történt Velencében ’85 nyarán… Nos ezekre kapunk választ, ha mi is részt veszünk a Csoportterápián. Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a mjuzikelkámedi felhőtlen, kacagtató, fényesen csillogó világába, ami ez esetben nem más, mint a Piróth Gyula Művelődési Ház II/6-os terme egy esős csütörtök délutánon. Vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről… azaz rólunk.

“Számítottam rá, hogy ez nagyon jó munka lesz, és hogy csodálatos városba érkezem, de arra tényleg nem számítottam, hogy ilyen jó előadás születik. A szerep rémisztően közel áll hozzám, nem kell alakítanom, hanem mint egy kényelmes ruhába: belebújok és élvezem” – mondta el Erdélyi Tímea a darabról.

1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

További információ: Csoportterápia

Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban – Három menyasszony, három hiba

Lehet-e egyszerre három menyasszonyt tartani? Bernard, a sztárépítész szerint minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást. Amikor beállít a régi iskolatárs, hogy apró szívességet kérjen, ő is elámul az irigylésre méltó és tökéletes rendszeren. Persze egyetlen apró hiba is végzetes. Kettő még rosszabb, vicces. Ez az este a harmadik hibával kezdődik…

Nos, mire is számítsunk, ha megnézzük? Ahogy egy néző mondta: “Gratulálok és egyben panaszt teszek. Tessék a plakátra kiírni, hogy vízálló szempillaspirált használjunk! Lecsorgott a nevetéstől.”

1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

További információ: Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban

Annie – A világhírű musical új formában

A huncut, árva lány, Annie sok más lakótársával együtt a gonosz és rátarti Miss Hannigan felügyelete alatt él a szegényes árvaházban. A kis Annie megelégeli a mostoha bánásmódot, és elszökik az otthonból. A nyakában lógó medál az egyetlen támpont, hogy megtalálja elveszített édesapját és édesanyját. Bár a szökés meghiúsul, a szerencse a kislány mellé áll: a leggazdagabb ember hívja meg magához vendégségbe.

Gyönyörű dalok, fantasztikus szórakozás az egész családnak.

1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

További információ: Annie

Stílusgyakorlatok – 99 ok, hogy megnézze

Az 1947-ben keletkezett mű egy körülbelül tízsoros alapszöveg 99 variációból álló taglalása. A grammatikai fordulatok, a beszédmodorok, a tájnyelvek, a formák és jelzőkészletek bravúros játéka nyelvi és előadói akrobatikát igényel a színészektől, s olyan látványos és humoros produkciót szül, melyben a néző csak kapkodja a fejét… meg a fülét… és végül a tenyerét!

1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

További információ: Stílusgyakorlatok

Gyerekdarabok – A Hoppláda titkaitól Pinokkió orráig

Gyertek el ti is zenés gyermekelőadásainkra, ahol találkozhattok Pinokkióval és az öreg Dzsepettóval, elindulhattok Ágacskával, hogy rájöjjetek, ki is ő, ha nem béka és nem virág és nem is gomba. Vagy Borsóval és Adalberttel felfedezhetitek a varázsládát.

1 árva, 3 menyasszony, 99 variáció

További információ: Egri Érsekkerti Nyári Játékok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top