Szabadidő

Nagyon cuki iker vörös pandák születettek Nyíregyházán

Nagyon aranyosak. Meg kell őket nézni élőben is. Addig viszont íme a cuki fotók a Nyíregyházi Állatpark vörös panda ikreiről. Születésük igazi szenzációnak számít, hiszen fogságban csak nagyon ritkán szaporodnak.

Vörös macskamedvének is hívják őket. Mindenesetre nagyon tüneményesek az állatkert újszülött lakói. A vörös pandák születése szenzációnak számít, hiszen veszélyeztetett állatokról lévén szó óriási dolog, hogy állatkerti körülmények között világra hozták a kicsiket. A Nyíregyházi Állatpark vörös macskamedve párja két éve él együtt  az Európai Fajmegőrzési Program keretében. Ting-ting Pozsonyból, míg Szecsuán a Dublini Állatkertből érkezett Nyíregyházára.

Természetes élethelyükön, a Himalája környékén jelenleg alig 10 ezer vörös panda él, számuk az utóbbi 50 évben közel a felére csökkent, elsősorban az élőhely és így kedvelt táplálékuk, a bambuszlevél rohamos fogyatkozása és az orvvadászat miatt. Nepálban korábban a bundájukért vadásztak rájuk, amelyből sapkát készítettek, Kínában az állat farkát seprűnek használták…

Az öthetes apróságok szeme a napokban nyílt ki, és már átestek az első rövid állatorvosi vizsgálatokon is, ahol az is kiderült, hogy a Nyíregyházi Állatpark mindkét cuki vörös pandája kislány.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top