Szabadidő

Vége lesz a viharnak, az esőnek nem

Az előttünk álló hétvégére elég sok csapadékot ígér a meteorológia, a csúcshőmérséklet 25 fok körül marad.

Alábbhagy az országot tépázó vihar, de a felhőzet és az eső még marad – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Itt megnézheted a szerda éjjeli vihar képeit!

Csütörtökön kezdetben az ország nagy részén erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd a délelőtti, déli óráktól egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Délelőttig sokfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként heves zivatar felhőszakadással, jégesővel, majd mind nagyobb területen – legkésőbb a Tiszántúlon – megszűnik a csapadék. Az északnyugati szelet többfelé erős, főként a Dunántúlon, illetve zivatarok környékén néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20-21 fok körül, keletebbre általában 22-25 fok között várható, de a keleti határvidéken még 30 fok közelébe melegedhet fel a levegő, majd a déli óráktól ott is visszaesik a hőmérséklet. Késő estére 13-19 fok közé hűl a levegő.

via GIPHY

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett az északi országrészben több, délen kevesebb napsütés várható. A délután második felében dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró. Eleinte legfeljebb elvétve eshet, majd késő délutántól főleg az Alföldön egyre nagyobb területen várható eső, zápor. Az északi szél több helyen erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős égre számíthatunk rövid felszakadozásokkal, de a Dunántúl nyugati felében szakadozott lesz a felhőtakaró. Sokfelé várható eső, zápor, keleten–északkeleten zivatar is valószínű. Amíg nyugaton csak néhány mm hullhat, addig az Alföldön kifejezetten sok csapadék, helyenként akár 20-30 mm-t is meghaladó mennyiség eshet. Az északi szél sokfelé erős, néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15-20 fok között alakul, de az ország északkeleti megyéiben 20-25 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd lassanként felszakadozik, oszlani kezd a felhőzet. Kezdetben még több helyen lehet eső, zápor, majd napközben fokozatosan csökken a csapadékos terület kiterjedése. Az északi szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12-17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top