Szabadidő

Nézd meg a magyar űrprojektet, a Puli Space-t

Az M2, M3 és M4-es metrószerelvényekben egy hónapon át láthatók majd a Metró Galéria plakátjai a magyar űrprojektről. A Puli Space történetét bemutató kiállítás célja egyébiránt az is, hogy a berendezés eljuthasson a Holdra.

Mától egy hónapon át látható a Metró Galéria plakátjain a Puli Space magyar űrprojekt története a metrószerelvényekben kiakasztva.

A kampánnyal mutatják be a Google Lunar XPRIZE versenyét és benne a Puli Space technológiát is, mellyel nem titkoltan egyúttal támogatókat is keresnek. És persze legfőbb célként tűzték ki, hogy 2017. december 31-ig sikeresen végrehajthassák a kiírás szerinti feladatokat, vagyis eljuttassák a magyar robotot a Holdra. A Puli Space-nek legalább 500 métert kell majd megtennie az égitest felszínén, és nagy felbontású videót, képeket küldenie a Földre.

Puli Space Technologies I2.0N típusú holdszondája a Metró Galéria Puli Space-kiállításának megnyitóján a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson
Puli Space Technologies I2.0N típusú holdszondája a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson
(fotó: Balogh Zoltán – MTI)
A metrókocsikban láthatók keddtől a plakátok
A metrókocsikban láthatók keddtől a plakátok (fotó: Balogh Zoltán – MTI)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top