Szabadidő

Aranykezű tamarinok a Nyíregyházi Állatpark legújabb lakói

Aranykezű tamarinok érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba. Az aprócska majmok alig fél kilót nyomnak, és furcsa kinézetükkel mesebeli koboldokra hasonlítanak. Ugye látni kell őket?

Az aprócska majmok a park különleges külsejű állatokat felvonultató Viktória-házába költöztek. A furcsa kinézetű aranykezű tamarinok kesztyűt viselő, mesebeli koboldokra hasonlítanak a leginkább. Az állatok testét hosszú, fekete szőrzet borítja, kivéve a végtagjaikat, melyek narancs-vöröses színűek.

A faj tudományos neve (Saguinus midas) is utal a majmocskák jellegzetes külsejére, hiszen  a legenda szerint Midasz király kezében minden arannyá változott.

A Nyíregyházi Állatpark újdonsült lakói mindössze fél kilót nyomnak. Dél-Amerikában őshonosak, csöppnyi súlyuknál fogva az esőerdők felső lombkoronáinak legvékonyabb ágaira is kimerészkedhetnek. Ilyen magasságokba a rájuk veszélyes ragadozók nem tudják követni őket, a biztonság mellett eleség is vár rájuk, hiszen a legmagasabb ágakon csüngő gyümölcsökhöz is könnyedén hozzáférnek.

A Nyíregyházi Állatparkba érkezett aranykezű tamarinpár tagjai Angliából és Magyarországról származnak, és bár a 33 karmosmajom faj közül nem a legveszélyeztetettebbek, élőhelyeik drasztikus csökkenése rohamosan tizedeli a természetes körülmények között élő állományt.

Játssz velünk, és nyerj jegyeket a KULTKIKÖTŐ előadásaira! Kapcsolódj ki Hernádi Judit zenés estjén, vagy nevess egy jót a Mr. és Mrs. című komédián Pindroch Csaba és Verebes Linda előadásában!

90 éves nagyi sztriptíztánca a tehetségkutatóban – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top