Szabadidő

Ebben a kávézóban minden ingyen van

A tulajdonosok megbíznak a vendégekben.

Az amerikai Valley Cityben nyílt meg tavaly októberben a The Vault nevű kávézó, melynek nincs kiszolgálószemélyzete, de még biztonsági őrei sem. A kávézóba bárki bemehet, megcsinálhatja a kávéját vagy forró csokiját, választhat hozzá süteményt, majd a pénztárnál bizalmi alapon fizethet kártyával vagy készpénzzel. Vagyis semmilyen következménye nincs, ha mégsem fizeti ki a fogyasztást.

Az eddigi tapasztalatok alapján a tulajdonosok elmondták: lenyűgöző, hogy az emberek mennyire becsületesek, nem csupán, hogy nem lopnak, de általában 15 százalékkal több pénz is kerül a kasszába, mint a fogyasztások ellenértéke.

Valley Cityről persze tudni kell, hogy egy mindössze 6000 lakosú település, ahol mindenki ismer mindenkit, így igazán kínos lenne mások előtt ellopni egy kávét.

Szerintetek egy nagyvárosban, például Budapesten működhetne így egy becsületkasszás kávézó? Mi sajnos a legkevésbé sem vagyunk benne biztosak.

Megnyílt a világ első becsületkasszás kávézója

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top