Szabadidő

Pokoli lesz a szombati időjárás

Tetőzik a kánikula, a jó hír, hogy vasárnap érkezik a hidegfront.

Kánikula, 35 fok is lehet szombaton, hajnalonként is egyre kevésbé hűl le a levegő – írja az Időkép.

Továbbra is sok lesz a napsütés – így a 10 és 16 óra közötti időszakban továbbra is nagyon erős lesz az UV sugárzás –, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből szombat késő délutánig inkább csak a nyugati és északi tájakon fordulhat elő helyenként egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar.

via GIPHY

Szombat estétől nyugat–északnyugat felől már több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, vasárnapra virradóra hidegfront érkezik.

A front érkeztével egyre többfelé feltámad az északira–északnyugatira forduló szél, zivatarok környezetében és a Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek, valamint mérséklődik a nagy meleg: a hét utolsó napján 24-32 fokra van kilátás, melegebb még a keleti tájakon lehet. Eleinte még több helyen, majd egyre inkább csak keleten várható újabb zápor, zivatar, nyugat felől ismét a napsütés veszi át a főszerepet.

Hétfő hajnalra országszerte felfrissül a levegő, 10 és 15 között alakulnak majd a minimumok, érdemes lesz kiszellőztetni a nagy melegben átmelegedő lakásokat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top