Szabadidő

Egy idős hölgy volt a sztárfotós múzsája

A híres művész szerint az őszbe hajló nőkben sokkal több erő, karakter és izgalom van – nem véletlenül lett egy idősebb nő a múzsája.

Bill Cunningham, a New York Times fotósa pár nappal ezelőtt, 87 éves korában halt meg, munkásságáról pedig egyre többet lehet olvasni. A The New Yorker hasábjain jelent meg például az írás, ami a fotós egyik legjobb barátjáról és múzsájáról, Editta Shermanról szól, akivel több mint négy évtizeden keresztül dolgozott együtt.

Egy idős hölgy volt a sztárfotós múzsája

A Facades Project nevű sorozatukat nyolc éven át készítették, szenvedélyesen vetették bele magukat a munkába, fittyet hánytak az időjárásra, kerékpárra pattantak, hogy megtalálják azt a New York-i helyszínt, ami a nő szépségét még jobban kihangsúlyozza. A sorozat különlegessége, hogy Editta valamennyi képen vintage ruhákat visel, amiket a fotós már 1968 óta szenvedélyesen gyűjtött.

Egy idős hölgy volt a sztárfotós múzsája

A nyolc év közös munka eredménye közel 1800 felvétel lett, ami egytől egyig az őszbe hajló nőt méltatja, a fotós úgy örökítette meg modelljét, mintha csak egy szobor lenne a város különböző pontjain. “Arra használta a fényképezőgépét, hogy megmutassa, annyi életerő és karakter lakozik az őszbe hajló nőkben, mint a legendás New York épületeiben” – írja a New Yorker újságírója.

Egy idős hölgy volt a sztárfotós múzsája

 

Egy idős hölgy volt a sztárfotós múzsája

 A többi képért kattints a New York Times oldalára!

Még több vintage fotó az NLCafén!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top