Szabadidő

Íme, a legnagyobb nyári zenei fesztiválok listája

Összegyűjtöttük az ország legnagyobb nyári zenei fesztiváljait. Mikor, hol rendezik, és mi az, amit mindenképpen érdemes tudni a legszuperebb hazai programokról. Íme, a legnagyobb nyári zenei fesztiválok listája.

1. VOLT Fesztivál – Sopron

Az ötnapos soproni VOLT Fesztivál tíz színpadára kétszáz fellépőt várnak. Fellép minden idők egyik legsikeresebb rockzenekara, a Iron Maiden, de itt lesz a Prodigy, az Axwell, Wiz Kalifa, a Slayer, a Skillet. Koncertezik Ákos, a Tankcsapda, a Quimby, a B The First, a Beatrice, a Bikini, a Csík Zenekar, Ganxsta Zolee, a Halott Pénz, a Wellhello és Petruska, hogy a teljesség igénye nélkül kiemeljünk néhány húzónevet.

A VOLT Fesztivál szervezői idén is kitettek magukért, éppen ezért 2016. június 29. és július 2. között mindenképpen érdemes lesz Sopronba utazni.

2. Balaton Sound – Zamárdi

A Balaton Soundot sem kell különösebben bemutatni, hiszen már évekkel ezelőtt nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát. A rendkívül népszerű zenei rendezvényen 2016. július 6–10. között több mint kétszáz neves előadó és zenekar koncertezik.

Így fellép a Grammy-díjas Macklemore & Ryan Lewis, vagy éppenséggel a tavaly a világ legjobb DJ-párosának választott Dimitri Vegas & Like Mike. Zamárdiba érkezik Martin Garrix, Armin van Buuren, a DVBBS vagy a The Chainsmokers, hogy csak néhány nevet említsünk.

A Balaton Soundon, ahogy már a korábbi években megszokhattuk, ismét újításokkal, meglepetésekkel készülnek a szervezők.

3. EFOTT 2016 Fesztivál – Velence

Az egyetemisták 40 éve sikeres fesztiválját idén Velencében rendezik meg. A hatnapos EFOTT rendezvényen számos ismert névvel találkozhatunk majd, hiszen 2016. július 12–17. között koncertezik többek között a brit Rudimental, az amerikai Borgeous, a holland Headhunterz vagy épp a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello. Képviselteti magát a Dumaszínház több humoristája is, és izgalmas, hol vicces versenyeket is rendeznek a velencei EFOTT-on. És máris belehallgathatsz az EFOTT hivatalos himnuszába.

4. Babel Sound Interaktív Világzenei Fesztivál – Balatonboglár

A Balatonbogláron 2016. július 19–24. között hét színpadon rendezett fesztiválon a világzene minden formájából ízelítőt kapunk. Az esemény pedig azért interaktív, mert az előadók és a közönség között valódi kapcsolat alakulhat ki. És a zenei csemegék mellett a gasztronómiai csemegékre is gondoltak a szervezők, ahol újabb – szó szerint – ízelítőt kaphatunk a világból.

A Babel Sound hat napra összehozza a zenei és művészeti világot.

5. Sziget Fesztivál 2016 – Budapest

Olyan világsztárokkal, mint Rihanna, vagy épp a Muse, David Guetta fellépésével zajlik a Sziget Fesztivál 2016. Az augusztus 10–17. közötti gigarendezvény nem véletlenül nyerte el az Európa legjobb fesztiváljának járó címet. A fellépők listáját még végig böngészni sem egyszerű, hiszen a nyolc nap alatt a Sziget 39 helyszínén több száz előadás kínál majd önfeledt szórakozást.

6. Szegedi Ifjúsági Napok

Neves előadókat és zenekarokat várnak a 2016. augusztus 24–28. közötti Szegedi Ifjúsági Napokra. Szegeden koncertezik a brit Jasmine Thompson és a Foreign Beggars, a német Milk&Sugar, de itt lesz Boban Marković és zenekara, a Wellhello, a Budapest Bár, a Magna cum Laude, a Quimby, Majka, a Halott Pénz, a Honeybeast, a Depresszió, Palya Bea vagy a Pál Utcai Fiúk.

A nyári kikapcsolódás és szórakozás a SZIN-en sem marad el.

Olvass még fesztiválokról, nyári programokról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top