Szabadidő

Menekülttábor miatt zárhatják be a nudista strandot

A meisseni nudisták úgy érzik, ha nem meztelenkedhetnek többé a strandon, veszélybe kerül egy féltve őrzött német hagyomány, a szabad test kultúrája.

A németországi Meissen történelmi belvárosától nem messze található kis tó nudista strandján már több mint száz éve pucérkodnak, ám a helyi hatóságok most arra kérték a nudistákat, hogy hagyjanak fel ezzel a szokásukkal a tó túlpartján épülő menekülttábor miatt.

Amikor a mintegy 400 tagot számláló, helyi nudista klub megtudta, hogy befogadóállomás épül, azt kérték a várostól, hogy helyezzenek el takarófalat a nudista strand körül, ehelyett azonban csak táblákat kaptak, melyek a fürdőzés szabályait fektetik le, különböző nyelveken, többek között arabul, fársziul és albánul. Ezen szabályok között pedig az is szerepel, hogy a tóban kizárólag fürdőruhában lehet úszni, amin a nudisták persze kiakadtak.

“1905 óta meztelenkedünk ezen a helyen. Nem vagyunk hajlandók elfogadni ezeket a szabályokat” – szögezte le Petra Hoffmann, a nudista klub pénztárnoka.

A helyi hatóságok úgy nyilatkoztak: megértik ugyan a nudistákat, ám nincs más, megfelelő helyszín a menekülttábor megépítésére.

(Telegraph)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top