Szabadidő

Így állítsd be a gmail-fiókot, ha jót akarsz magadnak

A kétlépcsős beállítással teheted a legbiztonságosabbá gmail- vagy Google-fiókodat. Az egyszerű beállítást követően már jelszavakra sincs szükséged. Mutatjuk, hogy csináld.

Felhasználói fiókodat a kettős azonosítással tudod a leghatékonyabban megvédeni. Így biztosan nem férhet hozzá illetéktelenül senki az adataidhoz, a levelezésedhez. Lényege, hogy a jelszó beírását követően a mobiltelefonra azonosító kódot kapsz, melynek beírását követően léphetsz be a postafiókodba. Netes vásárláskor, bankszámlák biztonságos hozzáféréséhez már gyakran elérhető ez a lehetőség.

A Google is támogatja egy ideje ezt a megoldást, sokan mégsem használják, mert kényelmetlen egy újabb kódot is bepötyögni. Éppen ezért újabb megoldást találtak a Google- és a gmail-fiókok még biztonságosabb használatához: mostantól nem kell újabb kódot beírni, elegendő egyetlen mozdulattal jóváhagyni a telefonra érkező belépési értesítést.

Mindennek használatához először is engedélyezned kell a kétlépcsős azonosítást. Kattints az linkre, és kövesd a képernyőn látható egyszerű utasításokat.

Így állítsd be a gmail fiókodat, ha jót akarsz magadnak

Itt adhatod meg azt is, hogy a telefonodra ne érkezzen többé SMS, hanem egyszerűen beléphess a fiókodba. Jelentkezz be a jelenlegi jelszóval, válaszd ki a Google-értesítés módját, és kapcsold be a telefonod képernyőzárát is.

A funkció androidos és iOS-es eszközökkel is működik. Előbbit a Google Play kezeli, míg utóbbinál a Google keresőappot kell elsőként a telefonra letölteni.

(hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top