Szabadidő

Vilmos herceg melegmagazin címlapján pózol – fotó

Az Attitude című brit melegmagazin júliusi címlapján Vilmos herceg látható, aki ezzel – ahogyan azt a lap is megjegyzi – történelmet csinált.

A brit királyi családból Vilmos herceg az első, aki vállalta a szereplést egy melegeknek szóló magazin címlapján.

A címlap annak kapcsán készült, hogy Vilmos herceg meghívta a Kensington-palotába az LMBT közösség tagjait, hogy megvitassák az őket érő megfélemlítés témáját, illetve azt, hogy milyen hatással van mindez a mentális egészségükre.

Vilmos herceg melegmagazin címlapján pózol - fotó

“Senkit sem szabad terrorizálni a szexuális hovatartozása miatt vagy más okból és senkinek sem szabadna beletörődnie abba a gyűlöletbe, amit ezek a fiatalok megtapasztaltak életük során. A fiatal meleg, leszbikus és transznemű emberek, akikkel az Attitude-ön keresztül találkoztam,  igazán bátrak, hogy felszólaljanak és reményt adjanak azoknak, akik szörnyű megfélemlítésen mennek most keresztül” – nyilatkozta Vilmos herceg a lapnak.

A herceg arra biztatta azokat, akiket terrorizálnak a nemi hovatartozásuk miatt, hogy kérjenek segítséget valakitől, akiben megbíznak, legyen az például egy barát, egy tanár, vagy akár egy segítő szervezet.

“Büszke lehetsz arra az emberre aki vagy, és semmiért sem kell szégyenkezned” – fogalmazott Vilmos herceg.

(The Guardian)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top