Szabadidő

Fontos változás jön a Facebook-hozzászólásoknál

Mark Zuckerberg nemrég jelentette be, hogy megérkeztek a közösségi oldalra a 360 fokos fotók, azonban talán ennél is lényegesebb, ami a kommentekkel történik.

A nagy kék közösségi oldal ma jelentette be, hogy mostantól a felhasználók akár videókkal is reagálhatnak az egyes bejegyzésekre. Korábban már volt rá lehetőség, hogy emotikonokkal, emojikkal vagy a Facebook saját matricáival kommenteljünk a posztok alá, sőt fotókat és gifeket is fel lehetett tölteni, de a videók használata egyelőre nem volt engedélyezett.

Mark Zuckerberg cégének azonban jelenleg a videó az egyik fő fejlesztési iránya, mivel a felhasználók egyre nagyobb mennyiségben fogyasztják a mozgóképes tartalmakat.

A videó beszúráshoz a kommentsáv jobb oldalán lévő kameraikonra kell kattintani – ahol korábban a fotókat lehetett feltölteni –, majd ezután a számítógép merevlemezéről kiválasztani a feltölteni kívánt videofájlt. A funkció egyelőre csak a desktop változatban működik, a cég azonban a következő frissítésnél már az Android és az iOS-alkalmazásokban is elérhetővé teszi ezt a funkciót. Amint ez megvalósul, akár egyből a telefonunkkal is rögzíthetjük majd a hozzászólásnak szánt videót.

Itt kell kiválasztani a feltöltendő videót.
Itt kell kiválasztani a feltöltendő videót.

A Facebook videós terjeszkedésének jeleként a cég tulajdonában lévő Instagramon márciusban 15-ről 60 másodpercre emelte a feltölthető videók hosszúságát.

A másik fontos változás a Zuckerberg által bejelentett panorámaképek használata. Az ilyen képeknél egy kis ikon jelzi, hogy az egérrel körbeforgathatóak, ráadásul akár virtuális valóság segítségével is élvezhetőek.

A 360 fokos fotók a felhasználók számára is elérhetőek, ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a mobilunkkal készített panorámaképet töltjük fel a közösségi oldalra, a többit ők elintézik.

További cikkek a Facebookról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top