Szabadidő

Kiszúrtak azokkal, akik nyáron vonattal mennének a Balaton északi partjára

Hétvégenként húsz helyett csak tizenöt vonat indul Budapestről Balatonfüredre, míg hétköznap ennél is kevesebb.

A MÁV június 18-tól érvényes nyári menetrendje szerint hétköznap közel felével, hétvégén pedig negyedével kevesebb vonat indul majd Budapestről Balatonfüredre, mint tavaly – értesült a hvg.hu.

A kieső szerelvények Balatonfüredről elindulnak ugyan, de csak Székesfehérvárig közlekednek, ott át kell majd szállni Budapest felé.

Kiszúrtak azokkal, akik nyáron vonattal mennének a Balaton északi partjára

A lap úgy tudja, hogy mindez azért van, mert nem készült el az esztergomi vonal villamosítása, ezért a 31 darab korszerű Desiro motorvonatból 18-ra azon a vonalon van szükség és bár a maradék 13 szerelvény elég lenne a Balatonra, a nem megfelelő karbantartás miatt egy nap általában összesen csak 25 ilyen vonat üzemképes.

Az sem jelent megoldást ráadásul, hogy más típusú szerelvényeket vessenek be a Balatonon, ugyanis a Desirókon kívül más rendelkezésre álló vonat nem képes a 120 km/h-s sebességre, ami viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy tartani tudják a menetrendet.

A lap megjegyzi ugyanakkor, hogy a kényszerhelyzet ellenére a járatritkítás oka valószínűleg a költségcsökkentés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top