Szabadidő

Harmadszor is horogra akadt Öreg Tükrös, a balatoni gigaponty – fotó

Az Öreg Tükrösnek nincs épp nyugalmas éve. Már megint kifogták.

A balatoni gigapontyot először  2014. szeptember közepén fogta ki Bihari Attila Balatonberény partjainál, majd pedig idén májusban Ábrahámhegynél akadt Karvas Gábor horgára.

Alig telt el aztán néhány nap, és az Öreg Tükrös ismét azon vette észre magát, hogy a Balaton jó kis vize helyett szárazföldön tátog, miközben egy horgász pózolgat vele büszkén. A gigapontyot ezúttal Szabó István fogta ki, Balatonszemes partjainál.

Harmadszor is horogra akadt Öreg Tükrös, a balatoni gigaponty
Fotó: Facebook / Balatoni Hal

A hatalmas tükörpontynak az a szerencséje, hogy a Balatonon a pontyot 35 centis alsó, illetve 80 centis felső méretkorlátozás védi, vagyis az ilyen méretű halakat kötelező visszadobni a vízbe.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. ígéretet tett arra, hogy ha valaki negyedszer is kifogja a gigapontyot, akkor az illetőt egy általános éves területi engedéllyel ajándékozzák meg. Ehhez nyilván az Öreg Tükrösnek is lenne néhány szava, abban az esetben, ha tudna beszélni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top