Szabadidő

Jön a zivatarok hete

Az előttünk álló napokra sok felhőt és rendszertelenül érkező záporokat, zivatarokat jelez előre a meteorológia. A 25-27 fokos csúcshőmérséklet azonban mindennap meglesz.

Csapadékkal indul a nyári időjárás. Szerdán dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk erőteljes gomolyfelhő-képződésre, és kezdetben elsősorban az ország déli felén, majd a napos órákat követően északabbra is több helyen várható zápor, zivatar. A délnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul, keleten lesz a melegebb. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön eleinte keleten még erősen felhős lesz az ég, majd ott is felszakadozik a felhőzet, és délután már mindenütt gomolyfelhős, napos idő valószínű. Többfelé várható zápor, zivatar, keleten jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. A délnyugati szél néhol megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Több helyen alakul ki zápor, zivatar. A délnyugati szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

A hétvége időjárása is esős lesz

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható. Többfelé alakul ki zápor, zivatar. A változó irányú szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett nyugaton több, keleten csak kevés napsütés várható. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top