Szabadidő

Meghalt Gombár Judit

Gombár Judit díszlet- és jelmeztervező, a Győri Balett Örökös tagja 79 éves korában hunyt el.

Gombár Judit Jászai Mari-díjas díszlet- és jelmeztervező, a Győri Balett Örökös tagja hosszú betegség után május 28-án elhunyt írja a kisalföld.hu. 79 évet élt, temetéséről később intézkednek.

Béjart társulatánál is dolgozott

Gombár Judit 1955-1957 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt. 1958-1963 között az Iparművészeti Főiskola diákja, a Pécsi Nemzeti Színház tagja, ekkor került kapcsolatba a balettel Pécsett és az Operában, szerződött tervező Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon és a Népszínházban is. Minden tervezői területen (film, TV, stb.) dolgozott.

gyoribalett.hu

1972-1979 között Maurice Béjart társulatánál dolgozott. 1979 óta a Győri Balett egyik alapítója, vezetője, díszlet- és jelmeztervezője, szövegkönyvírója volt, 19911992 között a győri művészeti középiskola igazgatója, majd oktatója. Dolgozott az Operaházban, a Győri Balettnél, a Nemzeti Színházban, Székesfehérvárott, Budaörsön és Komáromban. 1998-től a Magyar Táncművészeti Főiskola és a Shakespeare Akadémia tanára volt. 2000-től a Maladypénél és a Bárka Színházban tevékenykedett. 2008-tól főiskolai magántanár volt írja a wikipedia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top