Szabadidő

4 tipp, amit tarts észben, ha a kutyáddal mész strandolni

Nyakunkon a nyár és vele együtt a nyaralás is! Most azok figyelmébe ajánlunk pár hasznos tippet, akik négylábú kedvencükkel terveznek vízparti pihenést.
4 tipp, amit tarts észben, ha a kutyáddal mész strandolni

 A legtöbb kutya imád vízközelben lenni, a gazdiknak pedig nincs annál nagyon öröm, mikor önfeledten látják kedvencüket játszani. Pár apróságra azonban érdemes odafigyelni, hogy kutyusunk is biztonságosan élvezhesse a strandolást.

 1. Vigyél friss vizet!

Vagy győződj meg róla, hogy a parton van ivókút! A tavak és a tenger vize a kutyák számára ugyanúgy nem egészséges, mint az embereknek, ezért jó, ha garantáltan van nálad tiszta víz a kutyusodnak.

2. Győződj meg róla, hogy van árnyékos rész!

A kutyád, de a saját érdekedben is olyan partszakaszt vagy strandot válassz, ahol tuti árnyékba tudtok húzódni a napsugarak elől, hogy mindketten elkerüljétek a napszúrást.

3. Legyen nálad naptej!

Ha hiszed, ha nem, a kutyád bőre is leéghet – és nem csak akkor, ha kínai meztelenről van szó! Érdemes vékonyan bekenegetned vele a szőr alatt, ahol éred, hogy biztos legyen a védelem.

4. A fürdés ne maradjon el!

A nap végén mosdasd le alaposan a kedvencedet! Ha tengerparton vagytok, tuti nem szeretnéd, hogy szétszórja a bundáján maradt sót a lakásban, ráadásul a só az ő bőrét is irritálhatja.

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top