Szabadidő

Boldog szülinapot a ma 68 éves Gálvölgyi Jánosnak!

Remek színész, parádés humorista és szinkronszínész. Emellett Gálvölgyi János férj, apa és nagypapa is. Sok boldogságot kívánunk neki!

Gálvölgyi János 1948-ban született, és a Madách Gimnázium elvégzése után fényképésznek tanult. Az 1968-as Ki mit tud? kulturális tehetségkutató műsorban tűnt fel parodistaként, majd 1973-ban elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1993-ban szerződött a Madách Színházba, azóta is a társulat tagja. Leginkább komikus darabokban játszik, a Rádiókabaré és a Heti Hetes című tévéműsor rendszeres vendége, saját műsora, a Gálvölgyi Show havonta volt látható az RTL Klubon, emellett rádióműsort is vezetett. 

Szinkronszínészként Benny Hill, illetve Harry Klein (Derrick) állandó magyar hangja volt. Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Felesége Gács Judit műfordító, akivel 1971-ben házasodtak össze. Két gyermekük született: 1973-ban Eszter, 1975-ben Dóra. Apósa Rodolfo, a híres bűvész volt. Hobbija a bohócgyűjtés.

Boldog szülinapot a ma 68 éves Gálvölgyi Jánosnak!

Eltűntek a karakterek

Megszámlálhatatlanul sok filmben és színdarabban játszott, az utóbbi időben azonban csalódott hangon nyilatkozik a paródia jövőjéről: “Sajnos nincs kit parodizálni. A nagy tévécsatornákon már színészekre sincs szükség, civil emberek játszanak a sorozatokban, az utcáról betérőkből lesznek celebek. Korábban voltak egyéniségek, karakterek, ami ma nagyon hiányzik nekem.” Gálvölgyi János 45 éve él boldog házasságban feleségével, és nemcsak lányaira, de unokáira is nagyon büszke. Szerinte a házasság titka pofonegyszerű:  “A hosszú házasság titka, hogy nem szabad elválni.”

Megnézem
Összes kép (1)

5 idézet a szülinapos Gálvölgyi Jánostól:

Hálás vagyok, ha valaki megnevettet, sírni magamtól is tudok.

***

Kellemes az ismertség, szó se róla, még kellemesebb a népszerűség, hazugság lenne tagadni, az igazi mégiscsak egy szemernyi szeretet, megértés, emberség.

***

Ha a helyszínen nem csattan a poén, az bukás. Minden este ítélet hirdettetik, és nincs fellebbezés.

***

Ha ketten rendelünk egy tál húslevest, hiába esszük ugyanazt, az egyikünknek sós lesz, a másiknak ízetlen. Valahogy így működik ez a humorral is.

***

Fiatalon elkezdtem számolni, hány karácsonyfát tudok még magamnak venni. Már akkor elájultam attól, hogy milyen keveset, most meg pláne. Ugyan hány karácsonyfa és hány karácsonyi vacsora lehet még bennem?

Itt olvashatsz még többet Gálvölgyi Jánosról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top