Szabadidő

20 érdekesség a ma 50 éves Helena Bonham Carterről

A színésznő, aki még ma is maximum 30-nak néz ki, csupa fantasztikus, extrém szerepet játszott karrierje során. Ezerarcúnak tűnik, aki bármilyen egyedi és különleges karaktert képes eljátszani. A karrier mögött egy érdekes angol nő áll, akinek az életéről és filmjeiről érdemes ezt a pár különleges információt elolvasni.

1. Jane Bonham-Carter bárónő elsőfokú unokatestvére és H.H. Asquith néhai brit miniszterelnők dédunokája.

2. Nem vették fel a Cambridge-i Egyetemre, nem azért, mert rossz tanuló lett volna, hanem mert attól tartottak, hogy a színészkedés miatt otthagyja majd a tanulmányait. Emiatt vetette bele magát teljes erőbedobással a színészetbe, úgyhogy ezért hálásak lehetünk az egyetemnek.

3. A Harcosok klubja című filmben Maria Singer karakterét Judy Garland életéről mintázta. Hogy minél hitelesebb legyen, a rendező, David Fincher gyakran fel is hívta Garlandot tanácsért.

20 érdekesség a ma 50 éves Helena Bonham Carterről

4. Visszautasította Bess szerepét Lars von Trier drámájában, a Hullámtörésben, a szexjelenetek miatt. A szerepet végül Emily Watson játszotta, aki Oscar-jelölést kapott az alakításért.

5. 2006-ban egy barátnőjével együtt indította el saját divatmárkáját The Pantaloonie néven. A vásárlóknak egy kérdőívet kell kitölteniük a kedvenc filmjeikről, ha farmert akarnak vásárolni, hogy teljesen egyedi nadrágokhoz jussanak, amit a válaszaik alapján készítenek nekik.

6. Három hétig edzett egy akciójelenetre a Harry Potter és a Főnix Rendje film forgatásán, amit végül kivágtak a filmből.

7. Folyékonyan beszél franciául.

8. Tim Burtonnel A majmok bolygója forgatásán, 2001-ben találkozott, a forgatás alatt szerettek egymásba. Helena nem költözött Burtonhöz, a rendező inkább vett két egymás melletti házat maguknak, amiben külön, de mégis együtt éltek. Két gyerekük született, sosem házasodtak össze, 2015-ben, 13 év együttélés után szakítottak.

20 érdekesség a ma 50 éves Helena Bonham Carterről

9. Az édesanyja pszichoterapeuta, akinek Helena azért fizet, hogy elolvassa a forgatókönyveket, és mondjon szakvéleményt a karakterek motivációiról.

10. Az apja félig lebénult, és kerekesszékbe kényszerült egy félresikerült daganateltávolító műtét után. Helena tanulmányozta az apja viselkedését, mozdulatait A repülés elmélete című filmben játszott szerepe kedvéért.

11. A harmincas évei elejéig otthon élt a szüleivel, hogy segítsen anyjának az apja gondozásában.

12. Johnny Depp a keresztapja Helena fiának.

13. Távoli rokona Kate Middletonnak.

14. Eredetileg nem Bonham Carter, hanem Helena McCroy játszotta volna Bellatrix Lestrange szerepét a Harry Potterben, de végül Narcissa Malfoy karaktere lett az övé, mert terhes lett, így nem tudta volna leforgatni az összes jelenetet Bellatrixként.

20 érdekesség a ma 50 éves Helena Bonham Carterről

15. Műfogsort viselt A majmok bolygója, a Charlie és a csokigyár és a Harry Potter filmekben.

16. Amíg Helena a Terminátor: Megváltás című filmet forgatta Új-Mexikóban, addig a rokonai Dél-Afrikában súlyos autóbusz-balesetet szenvedtek. Helena unokatestvére, Fiona Bonham-Carter túlélte, de négy rokona meghalt a balesetben.

17. A Harcosok klubja forgatásán ragaszkodott hozzá, hogy a sminkes bal kézzel készítse el a sminkjét, mert úgy érezte, hogy Maria nem az a fajta karakter, aki szépen, rendezetten ki tudná sminkelni magát.

18. A Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című filmben azért játszott olyan hitelesen Mrs. Lovett szerepében, mert énektanárhoz járt, és megtanult sütni a szerep kedvéért.

19. A Fantasztikus labirintus című legendás film főszerepére kinézte magának George Lucas, de végül Jennifer Connelly kiütötte a nyeregből.

20. Mindig arról álmodott, hogy egyszer ő lesz az egyik angyal a Charlie angyalaiban.

Olvass még többet filmekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top