Szabadidő

Az Aranyélet második évada nemcsak folytatás, hanem előzmény is lesz

Új képsorokat ugyan még alig láthattunk az Aranyélet most forgó második évadából, viszont új szereplőket, egy izgalmas múltbéli szálat és számos érdekességet azért leleplezett a csatorna az ősszel induló, sikerre ítélt sorozatáról.

Az HBO nézői a magyar tartalmakat szeretik a legjobban, és minden magyar tartalom közül az Aranyélet első epizódja volt a legnézettebb – felülmúlva ezzel a legsikeresebb Trónok harca epizódot is –, ezért nem volt kétséges a folytatás. Ezt szinte rekordidő alatt hozták össze, és mivel már hetek óta zajlik a forgatás, a csatorna nagyszabású sajtótájékoztatón adott ízelítőt abból, mi vár ránk az ősszel debütáló második évadban.

Még mélyebbre száll a család, még nagyobb drámák lesznek

– avatott be bennünket Thuróczy Szabolcs, és az is biztos, hogy az eddigieknél is több fordulatot kaphatunk. Ennek egyikébe kapásból be is avattak bennünket, ugyanis kiderült, hogy az új évadban fontos szerepet kap a múlt, vagyis jobban megismerhetjük Attila és Janka, valamint közös barátjuk, Hollós fiatalkorát.

X
ifj. Vidnyánszky Attila, Fehér László, Döbrösi Laura, Kiss Andrea, Olasz Renátó, Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs, Végh Zsolt és Anger Zsolt

Kísért a múlt

Persze nem arra kell gondolnunk, hogy egy-egy teljes epizód a múltban játszódik majd, inkább afféle emléktöredékekként jelennek majd meg, azonban a szerepük sokkal több lesz szimpla színesítésnél. Az írói gárda szerint a jelenleg Magyarországon zajló társadalmi folyamatok nagy része a rendszerváltás idejére és az akkor történt eseményekre vezethető vissza, így ők is a kilencvenes évek elejére koncentrálnak, arra az időszakra, amikor Janka és Attila megismerkedett egymással. Az akkori történések komoly hatással lesznek a mai eseményekre, de arról mindenkit biztosítottak az HBO-sok, hogy a hangsúly továbbra is a jelenbeli történéseken lesz. A megfiatalított gárdának köszönhetően viszont kapunk néhány új, izgalmas színészt. Az ifjú Hollós Endrét alakító Kovács Tamás sajnos nem tudott eljönni, de a többiekről azért megtudtunk pár dolgot.

Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila
Kiss Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila

Az ifjú Miklósi Janka szerepében Kiss Andrea
Az Ónodi Eszterre egy kicsit tényleg hasonlító Kiss Andrea elmondta, hogy sokkal több mindent tudhatunk meg Janka mélyszegény családi hátteréről, amiből elege lett, felköltözött Pestre, és a saját lábára állt. Eleinte még teli volt reményekkel. A második évadban láthatjuk, ahogy összejönnek Attilával, és Janka itt még képes kompromisszumokat kötni a kapcsolatuk érdekében. Viszont ha Attila valamit nem tud megoldani, akkor Janka habozás nélkül fordul Hollóshoz segítségért.

Az ifjú Miklósi Attila szerepében ifj. Vidnyánszky Attila
A Veszettekkel a magyar mozikban erőteljesen bemutatkozó ifj. Vidnyánszky Attila elmondta, hogy Attila fiatalon egy vagány rockersrác volt, akiről fokozatosan derül ki, mennyire naiv, és a lényeges döntéseket nem tudja saját maga meghozni.

Az új szereplő

A múltbéli szálak felelevenítésével egy új karakter is bekerült a gépezetbe. Gál Feri Attiék gyerekkori jó barátja, ám azóta elsodródtak egymástól. Feri egyike a rendszerváltás nyerteseinek, aki mára oligarchává vált. Jól helyezkedett, jó családba született, minden adva volt neki a sikerhez. Jól megy neki, mégsem boldog. A karaktert Végh Zsolt alakítja idősen, Fehér László pedig fiatal korában. Fehér elmondta, hogy a figurája azért barátkozik az olyan utcagyerekkel, mint amilyenek Attiék, mert köztük érezheti magát valakinek. A saját környezetében nem a legmenőbbek közé tartozik. A családi vállalkozást örökölte, így meg van írva előre a sikere, de előtte még szeretne kalandozni egy kicsit. Bennfentes infókkal és a menő cuccaival akar villogni előttük. Felnőttként már kicsit másmilyen, kerüli a magamutogatást és a luxust. Végtelenül elszánt ember, komoly elvei vannak, és nem sok emberben bízik. Az írók elmondták, hogy egyetlen konkrét magyar oligarchára sem alapozták a figurát, inkább csak egy típust mutatnak be általa, amiből Magyarországon is él úgy húsz-harminc.

Fehér László és Végh Zsolt
Fehér László és Végh Zsolt

De mi lesz Miklósiékkal?

Az előzetes sajtótájékoztatók egyik rákfenéje, hogy igazából túl sokat nem árulhatnak el, úgy kell felkelteniük az érdeklődést. Néhány elcsepegtetett információból azért láthatjuk, hol tart most a Miklósi család. A második évad elején rögtön kiderül majd, kiért jöttek a rendőrök az előző évad végén, és ez sok szempontból meghatározó lesz. A család életében ez az Aranyélet évad a választásokról szól majd. Janka kipihenten tér vissza a Seychelle-szigetekről a családjához, mert rájön, mennyire fontos az neki, és egy kicsit megpróbál hagyományos anyukaként helyt állni, ami eddig nem volt erős oldala. Ónodi Eszter szerint a karakter érzelmesebb oldalát is megismerhetjük, és az új részekben sokat fog pityeregni, szóval komoly traumák várhatók az életében. Attila (Thuróczy Szabolcs) a rendőrölésért azzal próbál vezekelni, hogy új életet kezd biztonsági őrként egy áruházban, és megpróbál becsületesen élni és dolgozni, valamint kerülni a bajt, de az előbb-utóbb úgyis bekövetkezik.

Olasz Renátó, Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs és Döbrösi Laura
Olasz Renátó, Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs és Döbrösi Laura

Márknak választania kell, hogy becsületes fiatallá válik, vagy folytatja a gengszterkedést. Az őt alakító Olasz Renátónak az HBO-sok új, zselézett frizurát találtak ki, plusz menő koponyás/pisztolyos tetkót, ami azért sokat elárul arról, hogyan is dönt majd. Mirát (Döbrösi Laura) továbbra is a masszív igazságérzete hajtja, és örül annak, hogy a családjuk kicsit jobban összekovácsolódott a megpróbáltatások hatására. Nála egy szerelmi szál hoz komoly újdonságot az eddigiekhez képest. Hollós (Anger Zsolt) elsősorban arról híres, hogy döntéseit érzelmektől mentesen hozza meg, most azonban neki is szembesülnie kell azzal, hogy valahol legbelül ő is emberből van, és nem vonhatja ki magát az érzelmek alól.

Meglepetések sora

Bár az alkotók eleve több évadban gondolkodtak, kellett az első Aranyélet évad sikere ahhoz, hogy ezt tényleg tető alá tudják hozni. Az alapelvük az volt, hogy ne azt adják, amire a néző számíthat, ezért garantált a számos meglepetés. A minőségre pedig talán az jelenthet garanciát a rendezőpáros, Dyga Zsombor és Mátyássy Áron szerint (akik a nyolc részt testvériesen kettéosztva rendezték), hogy nagyon sok kontroll van beépítve az HBO fejlesztési rendszerébe, ami közben kiderülnek a hibák, így el tudják kerülni őket.

Az Aranyélet második évada nemcsak folytatás, hanem előzmény is lesz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top