Szabadidő

Legyen a miénk a Hősök tere!

Mit keres Sztravinszkij zenéje egy vidéki tornateremben? Hogy kerül egy színpadra 500 hátrányos helyzetű fiatal és egy világhírű zenekar, amelyik New Yorktól Abu-Dzabiig minden fontos koncertteremben megfordult már? A válasz egyszerű: a Budapesti Fesztiválzenekar újabb ingyenes TérTáncKoncertre készül a Hősök terén június 3-án, 18 órakor. Élő muzsika és tánc a toleranciáért.
Legyen a miénk a Hősök tere!

Fischer Iván karmester tavaly nagyot álmodott, és több év kihagyás után elhatározta: zenekarával és 200 hátrányos helyzetű fiatallal újra megtöltik a Hősök terét muzsikával és tánccal. Idén még tovább léptek, és több mint kétszer annyi, 500 fiatalnak ajánlották fel a lehetőséget, hogy velük táncoljanak Budapest legszebb terén.

A srácok január óta tanulják a koreográfiát a Fesztiválzenekar által felkért tánctanárokkal az ország egymástól távol eső, hátrányos helyzetű településein. Sztravinszkij Kártyajáték című humoros, kicsit ördögi és provokatív darabjának dallamai minden héten megtöltik a tornatermeket és focipályákat. Az először vicces és szokatlan dallamokat néhány hét alatt megszeretik a gyerekek, sőt otthon is beteszik két Wellhello-sláger között.

Legyen a miénk a Hősök tere!

Sokan közülük még soha nem jártak a fővárosban, ezért a június 3-a igazán különleges nap lesz nekik. A Fesztiválzenekar arról is gondoskodik, hogy a fiatalok feldolgozzák az őket ért élményeket, ezért az esemény másnapján közös programot szerveznek nekik a városban.
A koncert és az azt megelőző hónapok fő üzenete, hogy mindegy, ki, honnan érkezik, miben hisz vagy milyen a bőrszíne, a fiatalok képesek közösen létrehozni valami igazán nagyszabásút és maradandót a tolerancia, az elfogadás és a sokszínűség jegyében.

Legyen a miénk a Hősök tere!

Találkozzunk június 3-án 18 órakor a Hősök terén!

A TérTáncKoncerthez itt csatlakozhattok!
A gyerekek felkészülését itt tudjátok támogatni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top