Szabadidő

Légy fitt – sportolj a szabadban!

Májusban már jobb idő van, és mint tudjuk, tavasszal-nyáron könnyebb fogyni, hiszen az anyagcsere is gyorsabb, mint télen.

Érdemes tehát minél többet sportolni a szabadban. Vastag Tamás és kutyája, Saci ilyenkor még több időt töltenek együtt, szinte elválaszthatatlanok. Tamás reszortja a kutyasétáltatás és a frizbizés. Aki még többet szeretne mozogni, annak pár egyszerű fitnesztippünk is van.

Légy fitt – sportolj a szabadban!

Vastag Tamás már három éve rajong Saci kutyáért, akit legtöbbször Sacikának becéz. A magyar vizslát Tamás kedvese találta 9 éve az út mellett, és úgy döntött, hogy befogadja magához. A kutyát körülvevő folyamatos szeretetet mi sem mutatja jobban, mint hogy Tamás párja minden évben egy kis kutyakendőt varr Sacinak. Ez a szeretet kölcsönös, hiszen Saci hűséges kutyája Tamáséknak.

Légy fitt – sportolj a szabadban!

“Egy kutya feltétel nélkül szereti az embert. Mindegy, hogy jó vagy épp rossz napod van, ő mindig ugyanúgy ott van melletted. Szerintem nincs annál jobb, mint amikor délután alszom egy órát, és egyszer csak azt érzem, hogy Saci odakuporodik mellém a kanapéra. Még akkor is imádom, amikor arra ébredek fel, hogy odadugja a hideg orrát vagy tappancsát hozzám” – mesélte Tamás.

Légy fitt – sportolj a szabadban!

Tamás nagyon kutyaszerető, így nem probléma számára a kutyás feladatok ellátása. Az ő feladata a délutáni és az esti sétáltatás, amely során sokszor próbálgatják a frizbizést. Ez utóbbit Sacinak még gyakorolni kell, ezért is tartja Tamás jó dolognak az olyan kutyás rendezvényeket, mint a Frisbee Kupa, ahol megoszthatják a gazdik a tapasztalataikat.

Légy fitt – sportolj a szabadban!

A kutyasétáltatás és frizbizés mellett számos egyéb lehetősége van a gazdinak arra, hogy formába hozza magát, miközben a kutyájának is biztosítja napi mozgásigényét. Miközben a kutya fut a kedvenc labdájáért, frizbijéért, addig pár gyakorlatot el tudunk végezni. A hasazás, taposás, guggolás, kitörésben séta mind remek gyakorlat, amelyekkel a napi kutyasétáltatás rutinját megtörhetjük. A nyújtásról ne feledkezzünk meg!

Légy fitt – sportolj a szabadban!

A DOG CHOW® Frisbee Kupa rendezvényen további tippeket leshetnek el a kutyaszeretők. Míg a versenyzők különböző kutyás frizbis számokban mérhetik össze tudásukat, addig a nézelődők kutyakozmetikus és kutyadietetikus tanácsát is kikérhetik. A gyerekeket arcfestéssel és kézműves-foglalkozásokkal várják. A verseny házigazdája pedig Barabás Éva lesz, akit valószínűleg elkísér hűséges kutyája, Hugó is.

Légy fitt – sportolj a szabadban!

Időpont: 2016. május 21. 10–17 óráig, szombat
Helyszín: Strázsa Kutyaiskola, 1101 Budapest, Népliget, Lechner Ödön sétány
A BELÉPÉS INGYENES!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top