Szabadidő

5 szuper pünkösdi program vidéken

A pünkösdi hosszú hétvégén jobbnál jobb rendezvények lesznek országszerte. Még nem tudod, hogy hova menj? Összegyűjtöttünk neked öt szuper pünkösdi programot! Melyik a legszimpatikusabb?

14. Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Május 13–16., Balatonfüred

Balatonfüred a művészetek fővárosává változik pünkösdkor, tucatnyi, többségében ingyenes program várja a családokat. Lesz közönségtalálkozó Csukás Istvánnal, Dürer- és Jovánovics-kiállítás irodalmi tárlatvezetéssel, népi játékok és hagyományőrző kézművesfoglalkozások és még rengeteg izgalmas program.

 LibamájFesztivál

Május 13–16., Orosháza

A pünkösdi ünnepek idején megrendezésre kerülő fesztiválon a libamáj-különlegességeken kívül változatos programok is várják az érdeklődőket. Kézművesek utcája, bortér és koncertek is lesznek. Fellép többek között Tóth Vera, Vastag Csaba és Dombóvári István is. A fesztiválterülettől alig 800 méterre található az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-Park és Élményfürdő, így a programok lubickolással is kombinálhatóak.

Hajdúszoboszlói Grillétel- és Sörfesztivál & Pünkösdi Sokadalom

Május 13–15., Hajdúszoboszló

A jó idő beköszöntével megrendezett gasztronómiai eseményen grillezett, szabad tűzön készült ételeket és azokhoz illő ízletes söröket, sörkülönlegességeket kóstolhatnak meg az ínyencek. E mellett pedig pódiumbeszélgetések, utcabál és koncertek is lesznek, fellép például a Balkan Fanatik.

Pünkösdi Örökség Fesztivál

Május 15–16., Szentendre, Skanzen

A Skanzenben élő közösségek mutatják be szellemi kulturális örökségüket: szokásaikat, kézműves és szóbeli hagyományaikat. Közösségek különböző, színesebbnél színesebb programmal várják az érdeklődőket, melynek során a látogatók bepillantást nyerhetnek a hagyományaikat ápoló közösségek életébe. 

szuper pünkösdi program vidéken

V. Dunakanyar Motoros Találkozó és Családi Napok

Május 13–16., Vác

Remek programokon vehetnek részt pünkösdkor a Vácra látogatók és az ott élők. A fellépők sorában többek között színpadra lép majd a Bon-Bon együttes, a Pedrofon, Kocsis Tibi, Gáspár Laci, az Animal Cannibals, az Alma együttes, Hevesi Tamás, DJ Dominique, valamint szombat este élő nagy koncerttel a Bikini.

Még több pünkösdi tartalom az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top