Szabadidő

Azonnal változtass jelszót! Több százmillió postafiókot törtek fel

Hatalmas mennyiségű e-mailes jelszót loptak el, érdemes figyelni, mert akár a tiéd is köztük lehet. 2014 óta ez volt az eddigi legnagyobb ilyen jellegű hackertámadás.

A Reuters információi szerint már az orosz alvilágban árulják az ellopott bejelentkezési adatokat. A hackerek listáján több tízmilliós nagyságrendben szerepelnek a Google, a Yahoo és a Microsoft levelezőszolgáltatását használók adatai is.

A Gmailtől 24 millió, a Outlook.com-ról 33 millió, a Yahoo levelezőjétől pedig 40 millió bejelentkezési adat került ki, több százezret pedig különböző német és kínai szolgáltatóktól loptak el..Ezeken kívül a feltört fiókok között több ezer olyan is van, ami a legnagyobb amerikai bankokhoz és cégekhez tartozik.

A lopások miatt érdemes megváltoztatnunk a jelszavunkat, vagy erősebb biztonsági fokozatra állítani a postafiókunkat. A Gmail-en például beállíthatjuk, hogy, a netbankokhoz hasonlóan, csak egy sms-ben kiküldött kóddal lehessen belépni. Ha a jelszóváltás mellett döntünk, ezeket a jelszavakat nem érdemes választani, ugyanis nagyon könnyen kitalálhatóak.

Még több cikk az e-mailről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top