Szabadidő

Petíció indult a cipőjét kölcsönadó magyar tollaslabdázóért

A versenyen nem sikerült olimpiai kvótát szereznie Sárosi Laurának, de egy petíció és a német fair play díj talán elrepíti Rióba.

Egyik kedvenc hírünk hétfőről, hogy Sárosi Laura tollaslabdázó aranyat nyert sportszerűségből, miután tartalék cipőjét kölcsönadta ellenfelének, és ezzel elbukott egy olyannyira fontos meccset, amit ha megnyer, olimpiai kvótát szerezhetett volna.

Egy online oldal viszont ma petíciót indított, hogy Sárosi kapja meg az egyik szabadkártyát, amivel kijutna a riói olimpiára. Az avaaz.orgon pont ezért gyűjtenek aláírásokat, a német tollaslabda-szövetség pedig fair play-díjra fogja javasolni Laurát, hogy indulhasson az olimpián.

A nemzetközi szövetség három szabadkártya odaítéléséről dönt majd május második felében. Csorba  József, a magyar szövetség elnöke nagy várakozással és nagy reményekkel várja a döntést. “Nyilván el fogjuk fogadni – mondta –, de picit csalódott lennék, ha ezek után nem kapnánk meg a szabadkártyát.”

A petíciót itt írhatod alá.

(via HVG)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top