Szabadidő

Hegytetők háztetők helyett

Zsúfolt strandok, forgalmi dugók, búgó légkondicionálók helyett lélegzetelállító hegycsúcsok, kristálytiszta hegyi tavak és hangulatos turistaházak, hütték várják nyáron Alsó-Ausztria hegyvidékein a felfedezőútra indulókat.
Michael Liebert, Semmering

Michael Liebert, Semmering

A Semmering és az Ötscher között szeretettel látják a vendégeket: Alsó-Ausztria legszebb panorámájú hüttéiben lélegzetelállító kilátás nyílik a tájra. Aki minél többet szeretne látni az Alpok csodás világából, az túrázva, vagy egészen kényelmesen drótkötélpályán, lifttel juthat fel – egész évben.

Franz Zwickl, Rax

Franz Zwickl, Rax

Hütte kilátással

A Rax-felvonó (2016. 07. 02-től üzemel, felújítási munkák miatt) közvetlenül a Raxalpen-Berggasthofhoz visz fel. A hétköznapok a völgyben maradnak – akár éjszakára is. Rövid szabadság eltöltésére alkalmas a Terzerhaus is a Gemeindealpén, kilátással a mariazelli tájra, és lifttel pont a bejáratnál. A Schneebergen az több túristaház várja vendégeit: egészen a Fertő-tóig ellátni innen, a szobákban pedig jólesik a reggeli lustálkodás.

most.media.at, 360°Skytour Hochkar Hochkar

most.media.at, 360°Skytour Hochkar Hochkar

További hütték remek panorámával:

  • Gyalog vagy felvonóval érhető el a Neue Seehütte a Raxon: kilátással a Bécsi Alpokra és disznósülttel a kemencéből.
  • JoSchi Berghaus a Hochkaron ugyancsak jó kilátással kecsegtet: ez Ausztria legmagasabban fekvő pizzériája.
  • Különösen szép kilátóhelynek számít az Anna-AlmAnnabergen: a látogatók egész évben gyönyörködhetnek a nagyszerű Ötscher-vidékben.
  • További tipp a Millenniumswarte a Hirschkogelen: ez Semmering varázshegyének legmagasabb pontja.
  • A Hohe Wandon lévő Aussichtsturm is kegyes a látogatóihoz: csodás kilátással jutalmazza őket a Schneebergre és a Bécsi Erdőre.

A panorámák és a hegyek szerelmeseinek:

Ha hegyi panorámában gyönyörködne, akkor Alsó-Ausztria két egészen különleges kilátóplatformjához érdemes ellátogatni. A Skywalk Hohe Wandról és a 360°Skytour Hochkarról káprázatos kilátás tárul elénk.

A 360°Skytour Hochkar

Az egy kilométeres körút, amely a  360°Skytour Hochkar kilátóhoz vezet, a JoSchi turistaháztól indul és ott ér véget. Már maga a felfelé vezető út lélegzetelállító: a platformhoz egy 60 méter hosszú függőhíd vezet. Innen csodálatos kilátás nyílik a Duna völgyére, a Wald- és a Weinviertelre. Optimális látási viszonyok esetén száznál is több, részben 2000 méternél is magasabb hegycsúcs hever szó szerint a látogatók lábai előtt. Ezt látni kell!

A Skywalk Hohe Wand

Naturpark Hohe Wand mászó-, siklóernyő- és túraközpontja a látogatók számára lélegzetelállító bepillantást nyújt a természetbe. Kiváltképp különleges a Skywalk Hohe Wand, ahonnan fantasztikus távlatokba nyílik kilátás. Százhúsz méternyi mélységbe tekinthetünk le szinte merőlegesen – vagy éppen le is ereszkedhetünk kötélen. Akinek ez túl meredek, az válassza inkább a számos túraút egyikét, és ha szerencséje van, még zergékkel vagy szarvasokkal is találkozhat. 

Információk, foglalás (magyar nyelven)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top