Szabadidő

Exkluzív interjú: Paul Potts alig várja, hogy megnézze a vidéki Magyarországot

A Britain’s Got Talentben feltűnt, csodálatos hangú Paul Potts lesz a Szegedi Szabadtéri Játékok világsztárja, akit július 1-jén és 2-án láthatnak a nézők A bolygó hollandiban. Potts telefonon mesélt nekünk arról, miért várja a magyar látogatást, de mesélt a lakhelyéhez való viszonyáról és kedvenc hobbijáról, a fotózásról is.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra látogatsz. Mit gondolsz az országunkról?

Igaz, hogy voltam már néhányszor nálatok, de eddig még nem jutottam ki Budapestről, szóval örülök annak, hogy most végre mást is láthatok a fővároson kívül. A tudásom az országotokról erősen limitált, de azt tudom, hogy teli vagytok finomabbnál finomabb borokkal és izgalmas a kultúrátok, szóval örülök, hogy ezúttal kicsit jobban elmélyedhetek benne.

Mesélnél kicsit arról, hogy milyen szerepet játszol majd Szegeden A bolygó hollandiban?

Elég bajkeverő figura, hiszen elalszik a hajója kormányánál, pedig ő az, akinek figyelnie kéne a tengert a nagy viharban. Szerencsétlen módon épp a legénység legfáradtabb tagját bízták meg azzal, hogy éberen figyelje a tengert. (nevet)

Exkluzív interjú: Paul Potts alig várja, hogy megnézze a vidéki Magyarországot

A fotózás a hobbid. Mesélnél arról, hogy miket szeretsz fotózni?

Főképp a táj- és városfotózásban érzem otthon magam. Rengeteget vagyok úton, és már megszoktam, hogy minimum egy kamerát mindig magammal viszek, és amikor csak lehetőségem adódik egy kicsit vándorolni, akkor rögtön előkapom a gépem, főképp akkor, ha épp jók a fények. Nemrég Németországban töltöttem tíz napot, és ez alatt is rengeteget fotóztam. Mindig nagy kihívás, ha valahol csak limitált időt töltök, hogy annyi idő alatt kell megcsinálnom a tökéletes fotókat a helyről, hiszen később már nem biztos, hogy visszatérek.

(Ezt a képet Paul készítette Budapestről, 2015-ben – a szerk.)

A legtöbb ember a Britain’s Got Talent című tévés tehetségkutatóból ismer. Ha van időd, miket nézel a tévében?

Igazi krimirajongó vagyok, és kifejezetten csípem az olyan angol krimisorozatokat, mint mondjuk az Inspector Morse. Főleg efféléket nézek.

Mostanság egyre több gyereket látunk tehetségkutatóban fellépni. Mit gondolsz, ez jó irány?

Úgy hiszem, hogy minden gyerek más, és mindegyik másképp bírja azt a nagy nyomást, ami egy ilyen műsorral együtt jár. A szülők felelőssége meglátni azt, hogy az ő gyerekük bírni fogja-e az ezzel járó terheket, a műsorkészítőknek pedig arra kell figyelnie, hogy a gyerekek inkább szórakozásként, ne pedig munkaként tekintsenek erre, mert utóbbi nem lenne helyes.

James Corden játszott téged A hang ereje című filmben, akinek most van egy nagyon népszerű műsora, a Carpool Karaoke, amiben James ismert emberekkel karaokézik együtt egy autóban. Ha elhívna téged, szívesen mennél?

Hogyne. Biztos nagyon szórakoztató volna. (nevet) Régen kifejezetten sokat karaokéztam, de ha manapság olyan helyen vagyok, ahol megszólal a karaoke, én rögtön elcsendesedem. Profiként nem akarom elrontani mások énekes szórakozását.

James Corden balra, Paul Potts jobbra
James Corden balra, Paul Potts jobbra

Mi volt az utolsó koncert, amit nézőként láttál?

Ó, nem is tudom… Jó ideje annak, hogy egy koncertteremben utoljára nézőként jártam, és nem azért, hogy fellépjek. Őszinte leszek: nem emlékszem rá, de az biztos, hogy az utóbbi egy évben egyetlen koncerten sem jártam nézőként.

A feleségeddel egy kisvárosban, Port Talbotban élsz, távol a londoni nyüzsgéstől. Nem hiányzik a főváros művészetben gazdag világa? Miért ragaszkodsz Port Talbothoz?

Szeretem Londont, de nem olyan város, ahol élni tudnék. Számomra túl nagy és túl személytelen ehhez. Látogatóként szeretek odamenni, de ha ott kéne laknom, a város biztosan az őrületbe kergetne. Port Talbotban a tenger közelségét szeretem, és azt, hogy vidéken található.

Olvass még Paul Pottsról!

2010-ben Paul Potts Budapesten járt, akkor videóinterjút készítettünk vele. Nézzétek meg ezt is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top