Szabadidő

Bazi kis magyar lagzi – Négy esküvő kritika

Van-e kellemetlenebb program, mint vadidegenek nyaralási fotóit nézegetni? Talán igen: ledarálni az esküvői videójukat. Persze tudják ezt a Négy esküvő című reality készítői is, ezért a formátum előírásainak megfelelően igyekeztek valóságshow-hoz méltó konfliktusokat generálni, sőt, hogy biztosra menjenek, Karda Bea személyében egy üzembiztos bohóccal próbálták gazdagítani az ádáz arák listáját. A harmadik szezonnak azért bőven van hova fejlődnie.

Rigmusokban beszélő vőfély, uniformizált sültes tál, bordó vagy lila dekorációk, szintetizátor, rövid ujjú inget viselő férfiak, túlsminkelt asszonyok, vonatozás. Ja, és Lakodalom van a mi utcánkban. Ugye megvan? Mindenki járt már ilyen esküvőn. A Viasat3 realityjének első részében mindjárt kettővel is találkozhatunk. 

Bazi kis magyar lagzi – Négy esküvő kritika

Alighanem extrém rövid idő alatt kellett összerántani a csapatot, így ezúttal hasonló hölgyek hasonló esküvőkön teszik tiszteletüket. A korábbi évadokban nem voltak ritkák az extrém karakterek és a hagyományostól merőben eltérő esküvők, ahol a versenytársak szinte földönkívülinek érezték magukat. Az új széria első adásában ehelyett átlagos nők ábrándoztak átlagos esküvőkről, és láss csodát, esküvőjük átlagos is lett. Ami ezt a műsort elemeli az idegen emberek home videóitól, az a profi fényképezés – nem kapatos nagybácsik dülöngélnek a régi videofelvevővel, hanem tévéstáb rögzít több kamerával – és a beszólogatós, lepontozós küzdelem.

Mert ugye a Négy esküvő nemcsak a boldog pillanatokról, hanem a szarkasztikus kritikákról, a könyörtelen körbepontozásról is szól, hiszen az egymásra mosolygó, de nem őszinte nők álomnászútért küzdenek, az pedig ugye nem játék. A három, a vendégek között helyet foglaló menyasszonytól ezért olyan viselkedést vár a műsor, mint ahogy Brekit, Miss Röfit vagy Topi macit osztotta a páholyban a két pikírt vénember a Muppet Showban.

Bazi kis magyar lagzi – Négy esküvő kritika

Ez eleinte akadozva megy: ártalmatlan asszonyok igyekeznek belekötni az alig gyöngyöző húslevesbe vagy a túlságosan hosszúkás gálaterembe, csak a nyugellátását celebes trashreality-szereplésekkel kiegészítő egykor jobb napokat látott Karda Bea csap bele a lecsóba (szó szerint – ja nem, a pörköltbe), és felszabadultan ereszti ki magából jó és rossz gondolatait, sőt még a hangját is. (Félek, hogy egyszer a Lambada-produkciójáról álmodom majd). Azonban az ő természetes exhibicionizmusa teljesen lefagyasztja vetélytársait, akik az aktuális esküvő helyett inkább Som Lajos exfeleségének kétségtelenül bizarr viselkedését pontoznák. Karda főhősként, helyenként szinte műsorvezetőként viselkedve lopja el a show-t, pedig az ő lagzijára csak a jövő héten kerül sor. 

Bazi kis magyar lagzi – Négy esküvő kritika

A Négy esküvő persze így sem érdektelen. Egy Anita és egy Ágnes nevű hölgy életének nagy napján ugyanis ízelítőt kapunk a velünk élő ízléstelenségből, fantáziátlanságból és közhelyességből; először elszomorodunk, de azután jó kedvre derülünk és megállapítjuk, amit eddig is tudtunk. Messze a mi esküvőnk volt a legjobb. Ha a szereplők elvárt rosszindulatában akad is hiányosság, magunkra mindig számíthatunk a képernyő előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top