Szabadidő

Bezár a budapesti Syma-csarnok

Április végén bezár a budapesti Syma-csarnok, mivel az állam megvette. Egyelőre nem tudni, hogy mihez kezdenek az épülettel.

A Syma-csarnok évek óta szerves része Budapest kulturális és sportéletének, ezen túl népszerű konferencia-központként is ismert. De az állam végleg rátette a kezét.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) 2014 októberében indította el a kisajátítási folyamatot, melyből mára szimpla adásvétel lett. A kisajátítást akkor az olimpiarendezésre fogták, noha a Budapest 2024-es olimpiai pályázatáról szóló döntések csak hónapokkal később születtek meg. Az MNV azonban előrelátó volt, és a Puskás Ferenc Stadion átépítéséhez kapcsolódva kezdeményezte az állami tulajdonú telkeken álló központ kisajátítását.

A Népszabadság érdeklődött az MNV-nél, hogy mihez kezd majd az április végén záró központtal, de mintha a falhoz beszéltek volna: nem kaptak választ a kérdéseikre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top