Szabadidő

A világ legmenőbb vidámparkjai

Élménypark, ahol a múlt és a jelen találkozik, vagy vidámpark, ahol a leghíresebb varázslótanonc bőrébe bújhatunk, esetleg egykori sóbányából kialakított pazar föld alatti park. Te melyiket választanád?

Földalatti vidámpark Romániában

Torda városa alatt a középkortól a 20. századig folyamatosan üzemelt a sóbánya. Azonban 1932-től leálltak a termeléssel, mert a bánya menedékként szolgált a környéken lakóknak a bombatámadások alatt.

A világ legmenőbb vidámparkjai

1992-ben a bányát megnyitották a nyilvánosság számára. Kezdetben csak múzeumként üzemelt, majd földalatti vidámpark lett, bowling- és  minigolfpályával, óriáskerékkel, csónakázási lehetőséggel. A felvonók, melyek egykor a sót vitték a felszínre, most embereket szállítanak. A park három “aknából” áll, a legmélyebb 120 méterre van a bejárattól.

A világ legmenőbb vidámparkjai

Tengeri csodák

Hongkongban özönlenek a turisták a helyi vidámpark néhány éve felújított akváriumaihoz, több mint 5000 tengeri állatnak adnak otthont, és itt van a világ 10 legnagyobb akváriumának egyike.

A világ legmenőbb vidámparkjai

A hely neve Aqua City, és a Hongkongban található Ocean Parkban van.

A világ legmenőbb vidámparkjai

Amit a legjobban várnak

Kínában 2018-ra ígérik a világ első virtuálisvalóság-élményparkjának a megnyitóját. Ez lesz a Landmark, ahol a látogatók vetített terekkel találkozhatnak majd, amelyek azonban a valóságban nem léteznek. A tervezők úgy gondolják, hogy a mai modern technológiák segítségével olyan 3D-s valóságot alkothatnak, amellyel valóban visszaléphetünk a régmúlt időkbe, mondjuk a dinoszauruszok korába.  Speciális effektekkel, különleges vetítők használatával, virtuális akváriumokkal fokozzák az élményt.

A világ legmenőbb vidámparkjai

Harry Potter nyomában

Ha a család nagy Harry Potter-rajongó, akkor imádni fogjátok a London mellett található Harry Potter-filmstúdióban a túrát. Az ide látogatók eredeti díszletek, jelmezek és kellékek között bolyongva ismerhetik meg a Harry Potter-filmek lenyűgöző világát. A túra egy moziteremben indul, ahol Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint, azaz Harry, Hermione és Ron köszöntik a vászonról a látogatókat, és indítják el a mesés kirándulást.

A világ legmenőbb vidámparkjai

Mivel a túra rendkívül népszerű, érdemes jó előre megvenni a jegyeiteket online, ráadásul így a repülőjegyet is levadászhatjátok olcsóbban. A stúdió Londontól 20 mérföldre található, és rendszeres buszjárat közlekedik a Watford Junction megállótól. Vásárolhattok olyan belépőjegyet, amely egyben a transzfer árát is tartalmazza.

A világ legmenőbb vidámparkjai

A klasszikus Disneyland (Párizs)

Disneyland örök, ráadásul csak Párizsig kell repülni, hogy belevessük magunkat a hercegnők és a herceg világába. Találkozzunk régi és új kedvenceinkkel. Kényelmes cipő, sok-sok türelem viszont szükséges a szülőknek.

A világ legmenőbb vidámparkjai

Ahol a múlt és a jelen találkozik

Emlékeztek a Holnapolisz filmre? Sokan azt gondolják ehhez hasonló a Franciaországban található Futuroscope. De ettől sokkal több! A parkban 4D moziba indulhatunk időutazásra, kifeküdhetünk a zöld fűbe, játszhatunk a park elképesztő olykor tudományos játékaival, felfedezhetjük és használhatjuk Leonardo Da Vinci találmányainak mását.

fotó: //www.the-french-atlantic-coast.com
fotó: http://www.the-french-atlantic-coast.com

 Olvass még vidámparkokról!

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top