Szabadidő

Ezt kell tudnod az idei év legfontosabb rajzfilmjéről

A Némó nyomában a Pixar egyik legsikeresebb animációs filmje volt, 2003-ban. 13 évvel később érkezik a folytatás, amely ezúttal a bohókás és amnéziás kék halacskát, Szenillát állítja a középpontba. Az alábbiakban összeszedtük, hogy mit kell tudni a Szenilla nyomában című alkotásról.

A Szenilla nyomában története egy évvel a Némó nyomában eseményei után játszódik. Ezúttal nem a két bohóchal a főszereplő, azonban ők indítják be az eseményeket, amikor az eltűnt Szenilla keresésére indulnak. A kék halacska – akinek az eredeti változatban Ellen DeGeneres kölcsönözte a hangját – azért indul útnak, hogy megtalálja elveszettnek hitt családját.

“Bár kisebb szerepük lesz, de nem kell aggódni, a két bohóchal, Pizsi és Némó fontos szereplői a filmnek” – mondta Lindsey Collins producer.

Ezúttal nem Sydney-be visz Szenilla útja (Fotó: Fórum Hungary)
Ezúttal nem Sydney-be visz Szenilla útja (Fotó: Fórum Hungary)

Szenilla több új barátra is szert tesz nagy kalandja során, közülük is kiemelkedik Destiny, a kedves óriáscápa és Hank, a morózus, de szeretni való polip. Mindketten a Marine Life Institute nevű intézet lakói, ahová a kis kék halacska is bekerül egy időre.

Hank, a polip megalkotása eddig nem látott kihívások elé állította a Pixar animációs szakembereit. A lábasfejű jószág csápjait ugyanis jóval nehezebb a képernyőn mozgatni, mint a végtagokat, mivel utóbbi esetben a csontok kiszámítható mozgást biztosítanak, a polip csápjai azonban bármerre tekeredhetnek. Hogy mennyire bonyolult feladatról van szó, azt jól mutatja, hogy összesen 18 grafikus mintegy 146 változatot készített el a polip mozgásáról, a teljes folyamat 13 hónapot vett igénybe.

A Szenilla nyomában forgatásakor a készítőknek figyelembe kellett venniük az eltelt 13 év technikai változásait, így nagyobb felbontásra és szebb színekre számíthatnak a nézők. Ez persze azzal is jár, hogy mostantól a Némó nyomábant nézve nem fogjuk tudni nem észrevenni a különbségeket.

A filmben visszatér egy sor régi szereplő is, mint például a teknőcök, akikkel Pizsi jó barátságba került Némó keresése közben. De láthatjuk majd Rája urat is, pár régi figura azonban nem szerepel a folytatásban.

Az embereknek is kisebb szerep jut majd, a készítők ígérete szerint leginkább csak árnyékok és sziluettek formájában tűnnek majd fel a vásznon.

A Szenilla nyomában magyarországi bemutatója 2016. június 16-án lesz.

További cikkek animációról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top