Szabadidő

Nev Schulman a Kamuregből: “A Z generáció tagjai nagy változásokat hozhatnak a jövőnkbe”

"Már 6 hónapja randizunk online, még soha nem találkoztunk, de ő életem szerelme" – mondja a lány a Kamureg műsorban, majd kiderül, hogy élete szerelme végighazudta az elmúlt időszakot. A Kamureg egyik arcával, Nev Schulmannal beszélgettem, aki igazi véleményvezérnek számít a fiataloknál. És ő él is ezzel.

A Kamuregről

Sokszor egész komoly (vagy komolynak gondolt) párkapcsolatok is kialakulnak anélkül, hogy a résztvevők a való életben találkoznának. Randi egy applikáción vagy egy közösségi oldalon keresztül… De mi van akkor, ha a férfi vagy nő, akiről azt gondolod, hogy a NAGY Ő, nem az, akinek a neten mondta magát? Az MTV sorozatában a készítők (Nev Schulman és Max Joseph) olyan pároknak hoznak össze találkozót, akik csak a monitoron keresztül ismerik egymást. Mi történik, ha kiderül, hogy teljesen mással beszéltünk, akár éveken keresztül, mint gondoltuk…

Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján, mit mondasz, könnyebben vernek át egy vidéken, kisvárosban élő embert, mint egy nagyvárosi társkeresőt?

Tényleg úgy tűnik a Kamuregből, hogy többször vernek át kisvárosiakat. Talán ez azért van így, mert vidéken nem nagyon tudsz mit csinálni, unatkozol, lógsz a neten, szeretnél kiszakadni az életedből, így felmész a társkereső oldalakra. Vannak olyanok, akik ezt ki is kihasználják. Nem lehet hibáztatni azt, akit átvernek, mert ő is, mint te vagy én, keres valakit, egy társat. De ne felejtsd el azt sem, hogy a sorozatot megelőző dokumentumfilm az én esetemről szólt. Igaz, az már majdnem hét éve történt, de engem vertek át. Pedig én New Yorkban, Manhattanben nőttem fel, mégis átvertek.

Ha egy középiskolában megkérnének, hogy tarts órát az online ismerkedésről, akkor mit mondanál el először a tinédzsereknek?

Ezzel a kérdéssel most lehet, hogy megfogtál… Azt biztosan elmondanám, hogy a szerelmet megtalálni lehet hogy könnyű, de maga a szerelem nem az. Egy kapcsolatban, szerelemben vannak hullámvölgyek, jó és rossz időszakok, és ha nem állsz készen arra, hogy ezeket elfogadd, kezeld és feldolgozd, akkor talán nem állsz készen a szerelemre sem. Igen, miközben keressük a szerelmet, hibázni fogunk, igen, összetörik a szívünket.

(Nev Schulman és Max Joseph
Nev Schulman és Max Joseph

Itt vannak a randiappok, a társkereső oldalak és a közösségi oldalak. Melyiket használják leggyakrabban a csalók?

Szerintem a randiapplikációkat, mint a Tinder, a Cupido és többiek, szórakozásra használják az emberek, valóban egyestés viszonyra. Ahol inkább egy “kamureges” csapdájába sétálhatunk bele, azok a társkereső oldalak, hiszen oda megyünk, ha komoly kapcsolatot keresünk.

Majdnem kétmillió követőd van a Facebookon. Max és te hangadók vagytok, a fiatalok adnak a véleményetekre. Elmondod a neten, hogy mit gondolsz a politikáról, az egészséges életmódról vagy a szexről. Mit jelent számodra ez a fajta felelősség?

Nagyon komolyan veszem a közösségi oldalakat. Azt gondolom, hogyha nekünk ott sikerül megtalálni a közös hangot a fiatal generációval, akkor felelősök vagyunk azért, amit kiírunk. Ez a generáció nagy változásokat érhet el a jövőnket illetően, így fontos, hogy megszólítsuk őket minden témában. Inspirálni, informálni szeretnék, nem befolyásolni.

Gyakran osztom meg az ATTN.com oldalon található tartalmakat, sőt én is írok oda, és egy-egy videóban is szereplek. Ez egy olyan site, amelynek célja, hogy tájékoztassa a jövő generációját (a Z generációt) társadalompolitikai hírekről, emberjogi ügyekről, oktatásügyről, igazságügyről, környezetvédelemről. De nemcsak tájékoztat, hanem cselekvésre is hívja az olvasót.

MTV host Nev Schulman explains his biggest online frustration

Közzétette: ATTN: – 2014. március 26.

Új műsorodban, a Suspectben és a Kamuregben is olyan embereket próbálsz meg felkutatni, akik hazudnak magukról vagy az életük egy részéről. Nem veszélyes egy ember titkát a nyilvánosság előtt leleplezni?

Minden esetben óvatosak vagyunk, és nem kényszerítünk senkit. Persze az egyik fél titkol valamit, és lehet, hogy még nem áll készen, hogy felfedje, de a másik fél szenved ettől a titoktól, attól, hogy becsapják. Szóval a mi üzenetünk mindkét félnek, hogy “Itt vagyunk, segítünk. Most nem vagy egyedül, hogy megbirkózz a helyzeteddel”.

Ha egy nyomozás miatt európai országba kellene jönnötök – mert mondjuk egy spanyol fiú hülyít egy Salt Lake Cityben élő lányt, akkor nyakatokba vennétek Európát?

Örülnénk egy nemzetközi epizódnak. Nem azért, mert egy “látványos átverést” akarunk leleplezni, inkább annak szurkolnék, hogy mindkét fél az legyen, akinek mondja magát. Így összehozhatnánk egy párt, akiket egy óceán választ el egymástól.

Számodra mi volt öt évad alatt a legsokkolóbb dolog a Kamuregben?

Neked mi volt?

Nekem többnyire az, amikor 18-19 éves lányok szenvednek, mert úgy érzik, hogy akivel chatelnek, az az életük szerelme, akihez azonnal hozzámennének feleségül. Pedig még nem is találkoztak. Pedig még nem is éltek igazán… Szóval neked mi?

Most az ötödik évad legelső része volt a legemlékezetesebb számomra. Nem akarok spoilerezni, de két fiú történetéről szól majd, és ekkora csavart még nem láttam a műsorban. Ez volt rám a legerősebb hatással 2012 óta, amióta csináljuk a Kamureget…

A Kamureg (Catfish) ötödik évada március 31-től az MTV műsorán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top