Szabadidő

A Star Wars után elnevezett fókaikrek kiégetik a cukirelét – fotók

Rendkívül ritka esemény történt tavaly Nagy-Britanniában: egy állatvédő szervezet fókaikrekre bukkant a tengerparton. A kölykök egészségesek és rendkívül cukik, jelenleg egy állatkórházban várják, hogy megerősödjenek.

 A cukiságfaktort növeli, hogy a két jószágot a Csillagok háborúja legendás robotpárosa, R2-D2 és C-3PO után nevezték el.

A két kölyökfóka már majdnem elérte teljes súlyát (Fotó: RSPCA)
A két kölyökfóka már majdnem elérte teljes súlyát (Fotó: RSPCA)

 A két fókát rengeteget vizsgálták, ugyanis, az ikerszülés rendkívül ritka ezeknél az állatoknál, annyira, hogy R2-D2 és C-3PO a világ első, hivatalosan elismert fókaikrei lettek.

Ő R2-D2, a lány (Fotó: RSPCA)
Ő R2-D2, a lány (Fotó: RSPCA)

“Bizonyára megtörténik a természetben is, azonban eddig nem volt tudomásunk fókaikrekről – nyilatkozta a BBC-nek Anne Kirstine Frie, az Institute of Marine Research szóvivője. – A természetben ráadásul nem gyakori, hogy mindkét kölyök túlélne, ők viszont nagyon jól vannak.”

Ő pedig C-3PO a fiú (Fotó: RSPCA)
Ő pedig C-3PO, a fiú (Fotó: RSPCA)

A két kis fókát a tengerparton találták, úgy tűnik, az anyjuk magukra hagyta őket.

“A szürke fókák nagyon érzékenyek a zavaró tényezőkre, ha a kölykeikkel a parton vannak – írta Alison Charles, az RSPCA állatvédő szervezet vezetője közleményében. – A legkisebb veszélyérzetre visszamenekülnek a tengerbe, ilyenkor pedig hátrahagyják a kölykeiket, és nem mindig jönnek vissza értük.”

Charles azt is elárulta, hogy a két kis jószágot visszaengedik majd a természetbe, amint elérik teljes súlyukat.

További cikkek cuki fókákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top