Szabadidő

Így lebegnek egy helyben a vércsék, a levegő hercegei – lenyűgöző videó

Míg az emberek számára misztikum a repülés, addig egyes madarak arra is képesek, hogy sokáig egy helyben lebegjenek. Csodás videót hoztunk.

Az Európában is elterjedt vércsékkel viszonylag gyakran találkozhatnak azok, akik természetközeli helyeken járnak. Ezek a madarak olyan lakóhelyet választanak, ahol az erdők vagy facsoportok közelében mezők vagy mezőgazdasági területek is vannak. De megjelennek lakott részeken is.

A vércsék otthonosan mozognak a levegőben. Gyakran lebegnek egy helyben, miközben zsákmányt keresnek. Ezt a szaknyelv szitálásnak nevezi. A vércsék, miután kilesték prédájukat a levegőből, sebes zuhanás után a földön ejtik el a zsákmányukat. Rágcsálókkal, gyíkokkal, kisebb madarakkal táplálkoznak. Ha pihennek, olyan helyet választanak, ami kiemelkedik a környezetből. Nézd meg, hogyan lebegnek ezek a fenséges állatok. Még a lélegzeted is el fog állni, garantáljuk.

 

Slow

Slowlyby Wild About Images | Paul Bunyard

Közzétette: Os Quatro Elementos – 2016. február 25.

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top