Szabadidő

Ma adják át a Cézár-díjat – a Saul fia is esélyes

Ma este adják át Párizsban a César-díjakat, amire az idegen nyelvű filmek kategóriájában a Saul fia is esélyes.

Nemes Jeles László nagysikerű alkotását, a Saul fiát olyan filmek mellett jelölték a César-díjra, mint  Alejandro González Inárritu Franciaországban csak tavaly bemutatott Oscar-díjas filmje, a Birdman, avagy a mellőzés meglepő ereje, Dzsafár Panahi iráni rendező Arany Medve-díjas alkotása, a Taxi Teherán, továbbá Paolo Sorrentino Ifjúság című filmje.

César-díj: ma is bezsebelhet egy díjat a Sal fia (készül Á)

A francia filmdíjra a legtöbb, 11-11 jelölést a Marguerite A tökéletlen hang és a Trois souvenirs de ma jeunesse (Három emlék ifjúságomból) kapta januárban. A két alkotás a kilenc jelölést gyűjtő Mustang című filmmel együtt a legjobb film díjáért is verseng.

A színészi kategóriákban olyan sztárok között dől el a küzdelem, mint Catherine Deneuve és Isabelle Huppert vagy Vincent Cassel és Gérard Depardieu.

A rendezői mezőnyben Jacques Audiard, Stéphane Brizé, Xavier Giannoli, Maiwenn, Deniz Gamze Ergüven, Emmanuelle Bercot és Arnaud Desplechin esélyes a trófeára.

A César-díjakat 41. alkalommal 22 kategóriában adják át a párizsi Chatelet Színházban. Az eseményen Michael Douglast életműdíjjal tüntetik ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top