Szabadidő

Űrexpedíció és pizsamaparti gyerekeknek a Korda Stúdióban

A Korda Stúdió- és Látogatóközpontban az első filmes tematikájú pizsamapartin izgalmas éjszakai kalandtúra, a filmes világ kulisszatitkai és az űrutazás rejtelmei várták a gyermekeket. Ilyen egy ottalvós buli 2016-ban.

A Da Vinci pizsamaparti olyan kezdeményezés, ahol a 7–13 éves gyermekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal. A koncepció lényege a szórakoztató tanulás, mely különleges éjszakai helyszíneken valósul meg. A budapesti Tropicarium és a szentendrei Skanzen után a Korda Filmpark kapcsolódott be a sorozatba.

Űr expedíció és pizsamaparti gyerekeknek, a Korda Stúdióban

A nyitóeseményen a gyerekek felfedezhették az etyeki Korda Filmpark látnivalóit, titkos helyeit, és megismerhették egyes filmtrükkök tudományos hátterét. Sir Ridley Scott a stúdióban forgatta a több Oscar-díjra jelölt, Golden Globe-díjas sci-fi remekművét Mentőexpedíció címmel Matt Damon főszereplésével. Ehhez kapcsolódóan a programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével az univerzum érdekességeiről és az űrutazásról is szó volt. A szereplőválogatás, a casting műfajába is belekóstolhattak a résztvevők: játékos interaktív foglalkozás keretében válogatták ki a Da Vinci műsorok szereplőit.

Űr expedíció és pizsamaparti gyerekeknek, a Korda Stúdióban

A Korda Filmpark által a látogatók számára kínált programok mellett az éjszakai pizsamaparti különleges elemet képvisel: a pizsamaparti programok nem találhatók meg az állandó kínálatban, ráadásul éjszaka nem látogatható az intézmény.  Első alkalommal február 20-án kalandozhattak itt pizsamában az érdeklődők, a programot később havi rendszerességgel szervezik.

Űr expedíció és pizsamaparti gyerekeknek, a Korda Stúdióban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top