Szabadidő

Amerikában is bemutatják a Félvilágot

Kanadában és az Egyesült Államokban folytatja nemzetközi fesztiválkörútját A berni követ alkotópárosának kosztümös thrillerje, a Félvilág.

A Mágnás Elza-gyilkosság “erotikával, izgalmakkal és pazar színészi alakításokkal teletűzdelt” krónikáját a hazai közönség és a kritikusok egyaránt lelkesen fogadták – olvasható a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közleményében. Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró filmjét Magyarországon tavaly decemberben a Duna TV mutatta be.

Mint írták: a film tavaly szeptemberben kezdte meg nemzetközi fesztiválkörútját. A világpremier az A-kategóriás Montreal World Filmfesztiválon volt, amelyet novemberben egy újabb A-kategóriás fesztivál követett Goában, Indiában. A nemzetközi körút idén januárban a franciaországi Biarritzban folytatódott, az egyik legrangosabb televíziós seregszemle, a FIPA versenyprogramjában.

A Félvilág jelenleg Kanadában, a Victoria Filmfesztiválon szerepel, ahol a film utolsó két vetítésére minden jegy elkelt. Március elején a Cinequest Filmfesztiválon lesz a film egyesült államokbeli premierje, San Joséban, amelyet az elkövetkező hetekben legalább öt újabb amerikai fesztiválszereplés követ.

Amerikában is bemutatják a Félvilágot

Ezzel együtt – mint az MTVA kiemelte – a magyar közönség “sem marad Félvilág nélkül”. A filmet február 18-tól a budapesti és vidéki art mozik is műsorra tűzték. Március első hetében pedig a II. Magyar Filmhét közönsége is megtekintheti a Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével készült alkotást – tették hozzá.

A film a Magyar Mecenatúra Program támogatásával készült – olvasható a közleményben.

A Félvilág az 1914-ben meggyilkolt hírhedt-híres kurtizán, Mágnás Elza utolsó napjait meséli el. Szász Attila és Köbli Norbert előző közös munkája, A berni követ tavaly szintén Montreálban mutatkozott be a nemzetközi közönség előtt, és megnyerte az elsőfilmes verseny Bronz Zenit díját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top