Szabadidő

7+1 dolog, amit nem tudtál Marilyn Monroe-ról

Marilyn Monroe amerikai énekesnő, Golden Globe-díjas színésznő és szexszimbólum. A halhatatlan díva, akinek volt magyar szerelme is.

Marilyn Monroe Norma Jeane Mortensonként született Los Angelesben. Édesanyja első férje után viszont Norma Jeane Baker néven ismert.

7+1 dolog, amit nem tudtál Marilyn Monroeról
  • Marilyn gyermekkorát nevelőszülőknél és intézetben töltötte. Apját nem ismerte, anyja elmegyógyintézetbe került Marilyn ötéves korában.
  • 16 évesen otthagyta a gimnáziumot, férjhez ment. 1944-ben betanított munkásként dolgozott, amikor a hadsereg egyik fotósa felfedezte.
  • Dienes Andorral 1945-ben ismerkedett meg, amikor Dienes művészi aktfotóhoz modellt keresett. Beutazták együtt Kaliforniát és házasságot terveztek. A 32 éves, jóképű Dienesnek mindig nagy sikere volt a nőknél. Végül az idillnek vége lett, de továbbra is barátok maradtak. 1953-ig fotózta a dívát, és soha nem húzott hasznot sikeréből.
  • Dienes végig kísérte a díva életét. Monroe rajongói a fotós halála után feldúlták annak lakását, és több mint 2000 nem publikált fotóra és számtalan titkos életrajzi feljegyzésre bukkantak a színésznőről.
  • Marilyn 1948-ban festette szőkére a haját, és ekkor változtatta meg a nevét. Alakjára véglegesen rányomta bélyegét a szexbomba karakter. Monroe próbált olyan szerepekhez jutni, amelyekben színészi képességeit is megcsillogtathatja, de nem kapott rá lehetőséget. Szőkeségével, szabályos arcával és nőies idomaival imádták.
  • Férjhez ment egy baseball-legendához, Joe DiMaggióhoz, akivel viharos volt a kapcsolata a férfi féltékenysége miatt. Elváltak, de Joe-ra később is támaszkodhatott.
  • Arthur Miller íróval kötött házasságának szinte minden percét követte a közönség. John F. Kennedyvel és öccsével, Roberttel való viszonya is a nyilvánosság előtt zajlott.
  • Halála körül számos történet kering. Sokan nem hiszen abban, hogy öngyilkos lett. Egyes vélemények szerint Nembutal-beöntést kaphatott. Ezt azonban kutatások cáfolják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top