A Wartburg című magyar film nyerte el az Aranytojást

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A Budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatóinak diplomafilmje nyerte az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást.
2016. 01. 30. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Borbás Dávid rendezte Wartburg című film nyerte el az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást. Borbás Dávid Kristóf rendező és stábja tavaly végeztek a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgóképművész mesterszakán.

A Wartburg című rövidfilm egy 2010-ben megtörtént abszurd és tragikus postarablás eseményeit, körülményeit idézi fel. Két tisztességes családapa filmekből felkészülve saját Wartburggal indult rabolni, de a tököli börtön előtt lerobbant a kocsijuk.

A kilencedik alkalommal megrendezett szerbiai fesztivál legfőbb díjaiért tizenhét film indult, az alkotásokról háromtagú nemzetközi zsűri döntött. A film készítésében részt vevő Mozgóképművész MA hallgatók vezetőtanára Salamon András volt. A filmet Borbás Dávid rendezte, az operatőr Szentgáli Csaba, a vágó Tokár Dániel, az író-dramaturg Vida Orsolya volt, az animációt Németh Balázs készítette.

Wartburg című film nyerte az Aranytojást
Címkék: film
Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus