Szabadidő

Ferenc pápa a Vatikánban fogadta Leonardo DiCapriót

Ferenc pápa a Vatikánban fogadta csütörtökön délután Leonardo DiCapriót, akivel a klímaváltozás problémáiról beszélgetett.

Leonardo DiCaprio, aki a környezetvédő hozzáálláséért a Világ Közgazdasági Fórumának díját nyerte az idén, Hieronymus Bosch művészeti albumát ajándékozta Ferenc pápának.

A többszörös Oscar-díjra jelölt színész a könyvet a Gyönyörök Kertje című oltárképnél nyitotta ki, melyet meg is mutatott az egyházi vezetőnek.

“Gyermekként nem igazán értettem, mit ábrázol a kép, gyermeki szemmel egy fura bolygót láttam. Az utópia elért bennünket, a túlnépesedés, a kegyetlenség és az oltárkép harmadik panelén az elsötétült égbolt, mind azt jelenti számomra, hogy világunk ebbe az irányba halad” – mondta Leonardo DiCaprio Ferenc pápának, aki nagyra méltatja az egyházfő tevékenységét.

A január közepén több ezer menekült előtt beszédet tartott Ferenc pápa is megajándékozta a színészt a klímaváltozással kapcsolatos két könyvvel.

Erről az oltárképről mesélt Leonardo DiCaprio Ferenc pápának

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Forrás: Time

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top