Szabadidő

5 ok, amiért mindenképpen járj el edzeni – a fogyáson kívül!

Ha eddig csak a fogyókúrád miatt erőltetted magadra az edzőterembe járást, akkor most figyelj: számos más motiváció is létezik, amik miatt ráadásul szórakozás lesz az edzésből.

A legtöbben azért járnak az edzőterembe, hogy megszabaduljanak a fölösleges kilóktól, és feszes vonalakra tegyenek szert, de ez sajnos sokszor kínszenvedésbe csap át. Miközben keményen dolgozunk az izmos karért és a kockás hasért, elfelejtjük örömünket lelni az edzésben. Ezért most nézzük meg, az életünk mennyi más területére is jótékony hatással van egy-egy kiadós edzés!

1. Új barátokra tehetsz szert

5 ok, amiért mindenképpen járj el edzeni - a fogyáson kívül!

Felnőtt korban új barátokat szerezni egyáltalán nem könnyű. Ha a munkahelyeden már megtaláltad az összes olyan személyt, akivel egy hullámhosszon vagytok, kevés alkalom nyílik új kapcsolatok kialakítására. A konditeremben viszont olyanokra bukkanhatsz, akiknek hasonló céljaik és motivációik vannak, mint neked, ezért könnyen találhattok közös témát, és az edzés is nagyobb buli lesz, ha megoszthatjátok egymással.

2. Nemcsak a testedet, az agyadat is felturbózhatod

5 ok, amiért mindenképpen járj el edzeni - a fogyáson kívül!

Egy izzasztó edzés nemcsak a testedet fejleszti, hanem az agyműködésedet is felfrissíti. Kutatások bebizonyították, hogy a mozgás jótékony hatással van a kognitív funkciókra és a memóriára, sőt ha tanulás után mész edzeni, még az anyag is jobban megmarad a fejedben.

3. A szexuális életed is meghálálja

5 ok, amiért mindenképpen járj el edzeni - a fogyáson kívül!

Ha eddig nem győztünk meg, itt a következő pont: a rendszeres edzés a hálószobai teljesítményeden is meglátszik majd. Egyrészt, mert magabiztosabbá tesz, másrészt pedig mert javítja az állóképességet.

4. Kreatívabbá tesz

5 ok, amiért mindenképpen járj el edzeni - a fogyáson kívül!

Számos felmérés igazolja, hogy akiknek az életük szerves részét képezi a mozgás, a munkahelyükön is jobban teljesítenek. Az edzés során felszabaduló endorfinok nem csak rövid távon javítják a hangulatod, hanem hosszú távon kreatívabbá és hatékonyabbá tesznek.

5. Jobban alszol tőle

5 ok, amiért mindenképpen járj el edzeni - a fogyáson kívül!

Talán már mondanunk sem kell, hogy a jó alvás az egészséges életmód elengedhetetlen része. Főleg egy reggeli, a friss levegőn megejtett edzéssel – biciklizéssel, sétával, futással – tudsz javítani az alvásod minőségén, aminek jótékony hatásait az élet minden területén élvezheted

Forrás: The Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top