Szabadidő

15 dal 1996-ból, amit ha meghallgatsz, öregnek fogod magad érezni

Mintha csak tegnap lett volna, hogy mindenki a Macarenára rázta. Még a táncot is tudod fejből? Akkor van egy rossz hírünk. Ennek már 20 éve. Mennyi???? Annyi bizony! És még jön 14 ilyen dal, kapaszkodj!

Az 1996-os évnek már 20 éve. Nem 5, nem 10, hanem 20. Sajnos be kell ismernünk, hogy eljár felettünk az idő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 20 évvel ezelőtti dalok már erősen a retró slágereknek számítanak, pedig akkoriban az egész világ ezekre rázta a fenekét. De semmi pánik, attól, hogy 20 évvel öregebbek vagyunk, még mindig jókat tudunk bulizni ezekre a dalokra. Tarts velünk és kommentálj, hogy te milyen dalokra emlékszel 1996-ból!

Még több retró válogatás az NLCafén:

Los Del Rios Macarena

Ugye még ma is tudod a táncot? Mert mi igen!

Mariah Carey Always Be My Baby

Annyira kis ártatlanul hintázott Mariah Carey ebben a videóban a tó felett. Tipikus romantikus tingli-tangli sláger volt ez 1996-ból. Tábortűz a klipben, és persze némi szerelem. Mert az kell!

Alanis Morissette Ironic

Alanis önmagát furikáztatta a kocsival a havas tájon át, és az arról énekelt, hogy mennyire ironikus, hogy megismered álmaid férfiját, majd találkozol a gyönyörű feleségével.

2Pac feat Dr. Dre & Roger Troutman California Love

Ha hiphop, akkor 1996-ban ez a dal mindent vitt. Szegény 2Pac nem élvezhette ki a sikert, mert még ebben az évben szeptemberben lelőtték, és belehalt.

Sheryl Crow If It Makes You Happy

Ikonikus dal egy ikonikus énekesnőtől. Sheryl Crow nevét mindenki ismerte akkoriban.

Blackstreet No Diggity ft. Dr. Dre, Queen Pen

2Pac mellet még a Blackstreet tudott nagyot alkotni 20 évvel ezelőtt. Erre a dalra mindenki bólogatott a hiphop bulikon. Még most is sok zenében használják ennek a dalnak az alapját. Nem csoda, igazi klasszikus!

Toni Braxton Un-Break My Heart

Nem volt a Földön olyan ember, aki ezt a dalt ne ismerte volna 1996-ból. Egyszerűen mindenhonnan folyt az érzelmes sláger, amiben Toni Braxton a motorbalesetben elhunyt szerelmét siratja.

Paradisio Bailando

Semmi sem hasonlítható a 90-es évek nyári slágereire. Ez külön gyöngyszem volt akkoriban. Amigos adios, adios, hát ki ne emlékezne ezekre a sorokra? Si, senor!

Backstreet Boys Quit Playing Games

Szerelmes lányok ezrei dobták volna le a bugyit az esőben ázó Nickért vagy Brianért, de még Kevin is szóba jöhetett. Sőt! Akkoriban mindenki BSB fan volt, és jól is volt ez így.

R. Kelly I Believe I Can Fly

Az érzelmes dalok éve volt 1996. R. Kelly ezzel a filmbetétdallal meghódította a listákat. Tudtad, hogy a Space Jam – Zűr az űrben film egyik slágere volt?

Spice Girls Wannabe

Az év, amikor a fűszeres lányok befutottak, és balhéztak gyorsan egyet London elegáns szállodájában, legalábbis a videójuk szerint. Mel C, Mel B, Emma, Geri és Victoria minden slágerlistát meghódítottak ezzel az indulóval. Azóta is imádjuk!

Celine Dion Because you Love Me

Itt még nem volt Titanic, se My heart will go on, de Celine már sztár volt. Sőt! Nem is akármilyen.

En Vogue – Don’t let go

Filmbetétdal, de ez azért több volt annál. Az En Vogue, azaz a 4 fekete énekesnő megismételhetetlen volt akkoriban.

No Doubt Don’t speak

A klasszikus szakítós dalnak számít azóta is Gwen Stefani és bandája, azaz a No Doubt slágere. Kezeket fel! Ki hányszor énekelte ezt már egy-egy szakítás után?

The Fugees Killing Me Softly With His Song

Sajnos azóta feloszlott már a Fugees, de Wyclef Jeanről, Prasről, és Lauryn Hillről néhányszor még ma is hallani. Kár értük, jók voltak együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top